La mulți ani, Deda!

La mulți ani, Deda!

 

Administrația locală a comunei Deda a organizat în 9 septembrie sărbătoarea Ziua Comunei Deda, la care au luat parte cetățenii comunei și nu numai. Ziua Comunei Deda a însemnat multă muncă pentru organizatori, care au planificat totul până în cel mai mic detaliu, și totodată foarte multă voie bună în rândul publicului prezent în locul special amenajat de pe malul râului Mureș, Piața Duminicală din Deda.

 

Inaugurarea Pieței Duminicale

Locul de desfășurare al evenimentului a fost inaugurat cu această ocazie, Primăria și Consiliul Local Deda, în frunte cu primarul Lucreția Cadar, au decis că e un spațiu optim ce merită să fie reabilitat. Asfalt, bănci, iluminat european, spațiu verde, sunt doar câteva dintre investițiile făcute pentru a oferi celor care și-au dorit un loc de promenadă, spațiul perfect pentru așa ceva.

Oficialii prezenți la deschiderea evenimentului au adus numai cuvinte de laudă și respect pentru administrația comunei Deda, mai ales pentru faptul că la Deda investițiile sunt numeroase, iar echipa Primăriei a reușit să atragă atât fonduri europene, cât și guvernamentale, rezultatele fiind o infrastructură bogată, o comunitate frumoasă și cetățeni mulțumiți.

Aspectul subliniat de cei prezenți e faptul că dezvoltarea comunei Deda s-a făcut din mai multe direcții, pe mai multe planuri, niciun aspect nefiind lăsat deoparte. S-a investit în infrastructură, dar s-a investit și în renumele cultural al comunei, Deda fiind declarată Comoara României din punct de vedere al tot ceea ce reprezintă comunitatea de aici: tradiții, obiceiuri, dezvoltare, turism.

Cetățenii au fost încântați de programul oferit de organizatori, aplaudând cu mare bucurie fiecare moment artistic prezentat pe scena Zilei Comunei Deda. Evenimentul a fost prilejul ideal de a felicita cuplurile de aur ale comunei, dar și membrii ansamblurilor care au urcat pe scenă, mai ales că de această dată, au venit din județul Sibiu, comuna Sadu, un grup de tineri excepționali, care au creat emoții puternice atunci când au cântat cu sufletul.

Momente de excepție au prezentat ansamblurile din comună, Cununa Călimanilor oferind un regal de jocuri populare din diverse zone ale țării, precum și un moment deosebit: prezentarea unei suite de jocuri de foștii membri ai ansamblului, care au dorit să retrăiască emoțiile scenei, mai ales că acum totul se întâmpla în fața celor sub ochii cărora au crescut.

rsz_deda_2017_1 rsz_deda_2017_7 rsz_deda_2017_9

Marius Ciprian Pop și Bosquito – cap de afiș

Pe lângă artiștii locali, artiști de talie națională au reușit să pătrundă la sufletul celor care au sărbătorit cu mare fast Ziua Comunei Deda. Marius Ciprian Pop, un artist care reușește să îți ajungă la suflet prin voce, versuri, dar și cuvinte pline de tâlc, a emoționat până la lacrimi auditoriul.

Sidonia Prodan și Bosquito au antrenat apoi publicul, care a fredonat versurile fiecărei piese pe care Radu de la Bosquito a cântat-o alături de prietenii săi.

Seara s-a încheiat cu focul de artificii, dar și cu mulțumirea organizatorilor că totul a ieșit pe placul cetățenilor comunei. La mulți ani, Deda! La mulți ani, dedeni!

 

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*