Gimnaziul „Mirona”, pașaport spre succes

Gimnaziul „Mirona”, pașaport spre succes

 

Zeci de elevi și absolvenți ai gimnaziului reghinean obțin performanțe extraordinare la învățătură, sport, dar și în viață

 

Raluca Creț

 

De 17 ani, Gimnaziul „Mirona” este sinonim cu performanța și a devenit un brand atât pentru Reghin cât și pentru țară, fiind singurul gimnaziu cu program integrat de dans sportiv și limba engleză. An de an, elevii și-au făcut mândri părinții și profesorii prin rezultatele excelente la învățătură și dans sportiv, iar cei care au absolvit cursurile au reușit să își urmeze drumul visat.

Directorul Gimnaziului, prof. Cornelia Mera, își amintește cu emoție de fiecare dintre ei, mai ales că le-a urmărit pas cu pas evoluția, și după absolvirea gimnaziului.

Anul acesta, șefa de promoție de la Liceul „Petru Maior”, Ana Maria Tomolea, este absolventă a Gimnaziului „Mirona”, Tudor Pilcă este olimpic la același liceu, acum în clasa a XI-a, Tudor Mureșan este dansator, dar cu rezultate excepționale și la învățătură, astăzi elev al Liceului „Lucian Blaga”. Alte nume care strălucesc sunt Antonia Bacoș, Paul Cioloca, Roxana Oltean, copii care au luat peste 9,90 la evaluare națională anul trecut,  iar anul acesta au început clasa a X-a. Diana Vlasa, șefă de promoție la „Mirona”, este acum la Liceul de Artă și a debutat frumos cu un album de poezie. De asemenea, șefa de promoție de anul trecut, Crișan Diana, s-a remarcat cu nota de 10 obținută la matematică la evaluarea națională și cu nota de „doar” 9,98 la limba română.

 

Gimnaziul „Mirona” se detașează prin excelența în dans sportiv.

Aici se pregătesc cei care vor deveni, peste ani, campionii naționali ai României și, foarte probabil, campioni mondiali. Tot aici funcționează și Centrul Național de Excelență în Dans Sportiv. Rezultatele au apărut încă de la primele participări. Din Reghin au răsărit campioni naționali la toate categoriile și nu există niciun podium fără vreun dansator de la Clubul Sportiv „Dansul Viorilor”.

Cornelia Mera îi amintește pe Andrei Sasebeș și Diana Botărel, campionii naționali, Vlad Niculescu, Gabriela Farcaș, Alex Fabio Șut, Tudor Bumbu, Amalia Niculescu, Cezara Farcaș, Radu Todoran, Daniela Dan, Andrei Crișan, Iulia Ababei, cărora li se adaugă mulți, mulți copii talentați care au deja conturat un viitor frumos.

Drumul le este vegheat de o echipă de profesioniști, educatori, învățători, profesori, antrenori dedicați care, alături de Mirona Gliga și Roman Ciflicli, campioni mondiali la dans sportiv, îi învață tot ce trebuie să știe pentru performanțe deosebite, la învățătură sau dans sportiv.

 

Ingredientul succesului: seriozitatea și disciplina

Spre deosebire de alte școli, la Gimnaziul „Mirona” programul este stabilit la minut, ceea ce le inspiră elevilor o mai bună organizare și disciplină. La ora 7.55 se închide poarta, la 15.50 se termină orele, elevii nu ies din incinta școlii decât pe baza unei cereri semnate de părinte, în fiecare săptămână sunt ore de consiliere cu părinții, fixate în orarul clasei, toate cadrele didactice au pus la dispoziția părinților numerele de telefon și pot fi contactați în orice moment. Copiii sunt ordonați, au spații de joacă, vestiare, 5 săli de dans, sală de sport, teren de sport.

Părinții sunt mulțumiți că cei mici sunt în siguranță și sunt convinși că vin acasă cu cea mai bună pregătire. „Am ales Gimnaziul „Mirona” în primul rând datorită programului pe care îl oferă, până după-masa, și pentru posibilitatea copiilor de a practica dansul sportiv. Fetița noastră face dans sportiv, băiatul a absolvit, acum e în clasa a X-a. De când i-am înscris la Gimnaziul „Mirona”, copiii noștri sunt mult mai disciplinați și am observat, de exemplu, atunci când au fost în tabără cu alți copii, ei știau deja cum să își facă bagajul, cum să se descurce, sunt mult mai sociabili și mai descurcăreți și, în plus de aceasta, se dezvoltă foarte, foarte bine fizic. Pe băiat, când l-am dus la dans în clasa a III-a, și mi-au spus că va dansa la iarnă, nu am crezut, și l-am văzut iarna pe ringul de dans. Anul trecut, fetița a fost campioană națională, după doar trei ani de dans. A avansat extraordinar de mult. Copiii din clasa lor au intrat fiecare unde și-au dorit”, a declarat Dinu Botărel, tată de absolvent și de actual elev al Gimnaziului „Mirona”.

„Secretul succesului este activitatea pe care o desfășurăm după-masa. Avem pregătirile de după-masă, un fel de after school, copiii sunt mobilizați în activități pentru că sunt obișnuiți cu munca în plus. Faptul că ei fac dans sportiv 4 ore pe săptămână le dezvoltă o responsabilitate în plus, știu să își organizeze foarte bine timpul și profesorii sunt preocupați să demonstreze că nu se face numai dans sportiv, ci și învățământ de calitate”, a declarat Cornelia Mera.

Iar rezultatele nu sunt doar cele ale fiecărui copil, ci și ale întregii echipe: în fiecare an, Gimnaziul „Mirona” se clasează pe primele locuri pe lista celor mai bune școli din România. Clasamentul a fost realizat de Ministerul Educației prin compararea mediei de absolvire a claselor V-VIII cu media notelor obținute la Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a. Pe scurt, acolo unde notele de la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele din gimnaziu, înseamnă că este vorba de una din cele mai bune școli din România. Primul clasament, cel din 2012, a plasat gimnaziul reghinean pe primul loc pe județ și pe locul 5 pe țară, iar de atunci performanța s-a menținut în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*