Exerciții antiteroriste la Târgu-Mureș

Exerciții antiteroriste la Târgu-Mureș

 

În perioada 19 – 21 septembrie 2017, Jandarmeria Mureș a desfășurat exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiective din competența Jandarmeriei Române ”Maris 17”, în municipiul Tîrgu-Mureș.

Exercițiul combinat cu forțe în teren “Maris 17”, este al 7-lea dintr-o serie de 8 exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La acest eveniment au participat reprezentanți ai Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, efective  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, precum și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI  (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Mureș, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Mureș, Serviciul Județean de Protecție Internă Mureș.

Scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenţia antiteroristă la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi. Se urmărește evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*