Culturi de canabis descoperite în județul Mureș

13 percheziţii au fost desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Mureş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

 

La data de 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Tg. Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Tg. Mureş, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Mureş, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

În fapt, persoanele în cauză ar fi achiziţionat, în cursul anului 2017, seminţe de canabis, pe care le-ar fi cultivat pe raza localităţii Sf. Gheorghe, din care ar fi rezultat 80 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare.

În urma percheziţiilor, au fost găsite: o cultură outdoor, constituită din 80 de plante de canabis, cu dimensiuni cuprinse între 50 şi 200 de cm, o cultură indoor, constituită din 11 plante, cu instalaţie specifică de creştere, precum şi 540 de grame de muguri de canabis uscaţi.

9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, din localităţile Tg. Mureş şi Iernut, sunt audiate în acest moment la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

La activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” – Sângeorgiu de Mureş și câini  specializaţi antidrog de la Centrul Chinologic Sibiu.

 

A.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*