Vasile Gliga, ales vicepreședinte al WDSF

Vasile Gliga, ales vicepreședinte al WDSF

Președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, a reușit să obțină un al doilea mandat la conducerea Federației Mondiale de Dans Sportiv (WDSF), de data aceasta ca și vicepreședinte.

Alegerile au avut loc luni la Singapore, în cadrul Adunării Generale Anuale a WDSF, iar Vasile Gliga a fost votat în funcția de vicepreședinte pe probleme de marketing, cu 84 de voturi.

Contracandidatul său, fost președinte al Federației de Dans Sportiv a Statelor Unite ale Americii și fost membru al prezidiului WDSF, a obținut 36 de voturi.

Vasile Gliga a fost ales membru în prezidiul WDSF în urmă cu 4 ani, iar luni, la Singapore, a reușit să convingă majoritatea delegaților din cele 92 de state, că strategia aplicată la nivel național, atât în afaceri cât și în politică și în dans sportiv, poate aduce rezultate frumoase și la nivel internațional.

„Rezultatul de la Singapore vine ca o urmare firească a evoluției dansului sportiv românesc, care a ajuns la nivelul cel mai de sus al performanței internaționale. Astăzi avem 8 campioni mondiali, multipli campioni europeni și aproape că nu există competiție internațională fără o pereche de dansatori români pe podium. România a devenit o forță în acest sport, o voce puternică atât pe ringul de dans, cât și în diplomație, la cel mai înalt for, acolo unde se iau cele mai importante decizii, care influențează milioane de oameni. Pentru mine este o mare onoare, o mare bucurie, dar și o mare responsabilitate, nu doar prin atribuțiile care mi-au fost date, ci și prin faptul că voi reprezenta direct vocea dansatorilor noștri în găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea acestui sport” a declarat Vasile Gliga.

Printre prioritățile noului prezidiu al WDSF se numără introducerea dansului sportiv în jocurile olimpice, iar primii pași s-au făcut deja, prin introducerea disciplinei Break Dance în Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2018, de la Buenos Aires. În al doilea rând, conducerea WDSF își propune să lărgească sfera dansurilor care intră în categoria dansului sportiv, prin introducerea unor discipline noi, de exemplu hip hop, salsa, dansuri artistice sau chiar dansurile folclorice.

 

Raluca CREȚ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*