Orașul celor mari, pe înțelesul celor mici

Orașul celor mari, pe înțelesul celor mici

 

Ziua de 1 Iunie a fost marcată în Municipiul Reghin printr-un eveniment intitulat sugestiv Orășelul Copiilor – Orașul celor mari, pe înțelesul celor mici, organizat de Primăria și Consiliul Local Reghin, în parteneriat cu Asociația Advent Kindergarten, Grădinița Emanuel și Biserica Adventistă Emanuel, la care au fost angrenați o serie de voluntari, ce au avut misiunea de a le oferi câteva explicații celor mici, cu privire la felul în care se desfășoară activitatea în diverse domenii de activitate. Primărie, Centru de Informare Turistică, Pompieri, Jandarmerie, Ambulanță, Bibliotecă, Muzeu, Casa de Cultură și Mass Media au fost standurile pregătite pentru cei mici, în care ei au putut intra în contact cu lumea fascinantă a celor care muncesc în aceste servicii.

Pe parcursul zilei, cei mai mici reghineni au putut lua parte la piese de teatru de păpuși și scenete, audiții muzicale, dar și o serie de concursuri pe role, biciclete, muzică sau poezie. Totodată, micii reghineni și-au demonstrat abilitățile într-ale broderiei, confecționat podoabe, dar și o serie de jocuri și jucării, care mai de care mai atractive.

 

Standul mass media – din nou o atracție pentru micii reghineni

Din punctul de vedere al mass mediei, prichindeii au fost atrași de standul Ardeal TV, Radio Son și Glasul Văilor, fiecare instituție oferindu-le activități menite să îi introducă pe cei mici în lumea presei. Ardeal TV le-a oferit micuților distracție pe cinste, alături de Clovnul din Ardeal și Prichindelul său, prin intermediul cărora au intrat în lumea desenelor animate și bineînțeles, au primit bomboane și baloane colorate. Echipa Radio Son nu s-a lăsat mai prejos, fetele de la radio fiind pregătite cu microfon, căști și mixer, la care să vorbească și mai mult decât atât, să intre în direct din Orășelul Copiilor la Radio Son. Experiența a fost interesantă, mai ales că cei mici își auzeau propria voce la Radio Son. Pe lângă radio și tv, presa scrisă, reprezentată prin ziarul Glasul Văilor, le-a oferit micilor reghineni posibilitatea de a deveni reporteri de ziar cu legitimație. Pentru a-și câștiga un loc în echipa Glasul Văilor, aceștia trebuiau să realizeze articole cu diverse teme: școală, vacanța, jocuri și jucării. Pentru că s-au dovedit extrem de ingenioși, am decis ca o parte din aceste texte să le publicăm în această ediție. Așadar, iată ce au scris micii reporteri de la Glasul Văilor, cu ocazia zilei lor, Ziua Copilului:

 

Mica Publicitate

Bună sunt Cezar, am 11 ani, vloger. Am 40 de abonați și vreau să mă căutați pe canalul „I am Cezar”.

Salutare, eu sunt Bogdan, am 9 ani și filmez vlog. Am 30 de abonați, vă rog să vă abonați și dumneavoastră.

 

Gânduri de vacanță

„Numele meu este David Bîndilă și abia aștept să vină vacanța pentru că vreau să plec cu părinții mei în Grecia, care este o țară foarte frumoasă. Acolo vom merge cu barca cu vele și vom face multe scufundări” a fost mesajul lui David Bîndilă, pentru cititorii Glasul Văilor.

„Se apropie vacanța mare, cu toții suntem bucuroși. Ne pregătim de mers la mare, vom vizita multe locuri frumoase din țară. Primăria va pregăti multe surprize frumoase pentru copii. Vă dorim vacanță plăcută!” a fost mesajul Elisei Frenț

 

Lumea sportului

„Sportul este important pentru mulți oameni care îl practică. Mie îmi place să fac lupte libere, altora le place să facă handbal, baschet și multe altele. Cine face sport, nu are voie să fumeze, pentru că dăunează grav sănătății. Sportul este sănătos și pentru oamenii în vârstă. Toate sporturile sunt captivante și preferate de copii. În sportul pe care îl practic eu, luptele libere, se învață multe proceduri și tehnici de auto-apărare. De fiecare dată când faci sport, trebuie să te încălzești foarte bine” a scris pentru Glasul Văilor, Lorena Andrada Stănescu

 

Acestea au fost doar o mică parte din gândurile celor mici pentru lumea celor mari. Le mulțumim că au avut încredere în noi și pentru că au prezentat interes în tot ceea ce facem în presa din Ardeal. A fost o adevărată plăcere să inițiem micii reghineni în rândul jurnaliștilor, indiferent că ei sunt în presa audio-vizuală sau scrisă. Cunoscându-i, avem convingerea că în viitor, avem cui să lăsăm această meserie atât de fascinantă și captivantă.

 

Alexandra COTOI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*