Duster Hobby Racing Tabăra de off-road a promovat timpul liber

Duster Hobby Racing

Tabăra de off-road a promovat timpul liber

 

Tabăra de off-road „Duster Hobby Racing”, ce s-a desfășurat la Ibăneşti în perioada 1-4 iunie, a reunit într-o nouă ediţie conducătorii şi posesorii de Duster, care au profitat de vremea frumoasă, pentru a socializa, pentru a promova timpul liber petrecut în natură alături de familie şi comportamentul responsabil şi civilizat în off-road, dar şi respectul faţă de natură şi mediul înconjurător.

Tabăra de off-road „Duster Hobby Racing” a cuprins prezentarea programului, regulile tehnice şi practice ale bunului simţ în off-road, deplasarea în coloană pe trasee montane şi forestiere, dar şi cursuri de navigare în teren accidentat. Aproximativ 30 de autoturisme de teren autohtone, marca Dacia Duster și circa 100 de persoane s-au aliniat la startul unui week-end pe cinste, ce a constat într-o plimbare în regim de caravană pe circa 150 de kilometri pe un traseu off-road, cu opriri pentru vizitarea obiectivelor turistice din zona Munților Gurghiu și a stațiunii Sovata. Zöld Zsombor preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Duster Hobby Racing, consideră că cel mai important e ca participanţii să se simtă bine şi să profite de această experienţă „suntem 36 de echipaje şi aproximativ 60-70 de adulţi, vreo 20 de copii şi este important ca cei care au venit la eveniment să se simtă bine, să vadă frumuseţea locurilor prin care trecem şi cu asta cred că ne îndeplinim obiectivul. Putem să ne simţim privilegiaţi pentru că această comunitate de posesori Dacia Duster e una foarte numeroasă şi foarte activă şi atmosfera este prietenească, pentru că majoritatea dintre noi ne cunoaştem personal, ne-am mai întâlnit şi la alte evenimente asemănătoare, de aceea avem această atmosferă familială”.

Echipele participante, evoluează la competiţii de nivel naţional, iar unele au reuşit să obţină succese şi la nivel internaţional. „Sunt nişte băieţi de bază în această echipă care au un palmares bogat şi în competiţii şi în tot ceea ce priveşte maşina Dacia Duster în competiţiile interne şi cele internaţionale. Ne bucurăm că au venit şi că sunt alături de noi la acest eveniment” a adăugat  Zöld Zsombor.

 

Spiritul de competiţie, întrecut de timpul petrecut alături de familie

 

Pe lângă spiritul de competiţie, cel mai important este timpul petrecut alături de familie, care este promovat de Asociaţia „Club Sportiv Duster Hobby Racing”. Pe întreaga perioada în care s-a desfăşurat Tabăra de off-road Duster Hobby Racing, cei mici s-au bucurat de minivacanța petrecută la munte, printre peisajele de poveste de pe Valea Gurghiului. Claudiu Rusu, membru în cadrul Clubului Sportiv Duster Hobby Racing, dar şi organizator al taberei, a declarat că pe lângă partea birocratică, care este una foarte stufoasă, cu ajutorul colegilor a reuşit să unească posesorii şi conducătorii de Dacia Duster „toată lumea apreciază ospitalitatea noastră, a mureşenilor. Suntem o comunitate se pare din ce în ce mai unită, comunitatea de dusterişti şi ne bucurăm de fiecare dată când ne întâlnim, oamenii ne apreciază pentru tot ceea ce facem noi”.

Pentru a verifica starea traseului, organizatorii au parcurs un tur de recunoaştere a acestuia, iar coordonatorul coloanei Zöld Zita s-a declarat încântată de cum au decurs lucrurile „coloana s-a comportat foarte bine, chiar vreau să le mulţumesc că au fost atenţi unii la ceilalță,  dar şi la natură. Ca să poţi să mergi în coloană organizată în off-road avem nevoie de staţii CB pe care le comutăm pe un canal care să nu deranjeze şi era o cerinţă minimă pentru a putea participa în coloană pentru a putea remedia eventualele probleme.”

Tabăra de off-road Duster Hobby Racing s-a desfăşurat în perioada 1-5 iunie 2017 și a avut un traseu relativ uşor, temperaturi ideale pentru drumeţii în natură, iar organizatorii şi participanţii au profitat din plin de zilele petrecute pe Valea Gurghiului.

 

 

Dora PATRON

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*