Campionii României la dans sportiv se pregătesc la Reghin

Campionii României la dans sportiv se pregătesc la Reghin

 

Centrul Național de Excelență în Dans Sportiv găzduiește antrenamentele loturilor naționale

 

Raluca Creț

 

Dacă unii copii abia așteaptă vacanța să se joace sau să plece în excursii, cei care practică dansul sportiv abia așteaptă timpul liber pentru a se dedica și mai mult pasiunii lor.

Și în această vară, cei mai buni dansatori sportivi ai României se antrenează la Reghin, în cadrul taberei de pregătire a lotului național. Programul de pregătire s-a derulat pe două serii, perioada 6-9 iulie a fost dedicată lotului național de dansuri standard, în timp ce dansatorii de latino sunt așteptați la lot între 13 și 16 iulie.

La aceste acțiuni participă cele mai bune 100 de perechi din România, împărțite pe 3 categorii de vârstă. Din partea Colegiului Antrenorilor din România au fost delegați să se ocupe de pregătirea sportivilor specialiștii Toth Csaba, Ramon Zedan și Mircea Gavrilă, pentru dansurile standard, respectiv Andrei Mangra, Vitalie Trohin și Horia Preda, pentru dansurile latino-americane.

Lotul național  beneficiază și de prezența a patru dintre cei mai buni antrenori din lume, Catia Vanone și Antonioli Genny Favero pentru dansurile standard și Carina Rubio și Victor Nicovski pentru dansurile latino-americane.

Sportivii fac atât pregătire tehnică de specialitate, cât și pregătire fizică, ținând cont că urmează în luna august la Stuttgart cea mai mare competiție anuală de dans sportiv, German Open Championship.

„Programul de pregătite pe care îl urmează sportivii noștri este esențial în drumul lor spre performanță. Aici învață să își valorifice la maxim potențialul pe care îl au, pentru a reprezenta cu onoare România la competițiile internaționale. Tot aici învață ceva, poate la fel de important: cum să fie buni membri de echipă. Învață că doar dacă muncesc împreună pot fi puternici la nivel internațional și doar dacă se susțin unii pe alții în competiții pot obține rezultate extraordinare. În cadrul loturilor naționale, dansatorii au și șansa de a se pregăti cu unii dintre cei mai de succes antrenori la nivel internațional și pot, astfel, să se antreneze la același nivel cu cei din țările mai puternice”, a declarat Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv.

Mai mult decât atât, tinerii care doresc să înceapă o carieră în dans sportiv vor participa la examenul pentru arbitri, în urma căruia vor primi o diplomă autorizată de Ministerul Educației. Examenele vor avea loc în 11 și 12 iulie, după care va avea loc un congres al antrenorilor și arbitrilor din toată țara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*