Balul Palatului – dans, muzică, arhitectură, caritate

Balul Palatului – dans, muzică, arhitectură, caritate

 

În data de 7 noiembrie 2017, va avea loc, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, prima ediție a Balului Palatului. În premieră, Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș se va transforma într-un uriaș ring de dans de gală. Organizatorii promit că participanții la Balul Palatului vor avea ocazia să urmărească un spectacol unic și să fie parte din eveniment.

Balul Palatului va respecta programul unor manifestări artistice de anvergură din țări cu tradiție și va cuprinde suite de dansuri prezentate de cupluri de debutanți, adulți și copii. Vor fi interpretate celebrele dansuri vals vienez, vals lent, polka, cadril. În cadrul programului își fac loc nume importante ale muzicii clasice românești: soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cătălin Vasiliu, dar și demonstrații ale unor renumiți dansatori sportivi profesioniști din județul Mureș. Coregrafii programului sunt binecunoscuții instructori de dans Katalin și Marton Janos Somodi, de la Clubul Sportiv Dance Art. Pentru prima dată, la Târgu-Mureș, Balul Palatului oferă posibilitatea celor prezenți să urmeze tradiționalul îndemn Alles Walzer, în superba sală a Palatului Culturii. Participanții vor fi invitați la dans pe acordurile Filarmonicii din Târgu-Mureș, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. Holul Palatului Culturii, balcoanele, galeria și lojele Sălii Mari vor fi gazdele perfecte pentru socializare și pentru a admira un spectacol ce se dorește a reînvia strălucirea evenimentelor de acest gen, de altă dată. Un vin spumant și un meniu pe măsura evenimentului vor completa o seară magică.

Pe de altă parte, Balul Palatului reprezintă un eveniment care își propune să aducă în actualitate o temă absolut necesară în contextul impresionantei moșteniri pe care o avem de la înaintașii noștri. Patrimoniul cultural național este o sursă importantă de învățăminte pentru actualele generații, motiv pentru care în cadrul evenimentului, se vor putea face donații pentru achiziția de către Muzeul Județean Mureș a unor piese rare, cu o puternică încărcătură istorică locală. Mai mult, un procent din încasările acestui eveniment vor fi donate Muzeului Județean pentru susținerea proiectelor aflate în derulare.

Doritorii pot obține detalii despre acest eveniment accesând pagina de internet balulpalatului.ro.

 

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*