A fost lansată licitația pentru reparația pistei Aeroportului Internațional “Transilvania”

A fost lansată licitația pentru reparația pistei Aeroportului Internațional “Transilvania”

 

În data de 31 mai 2017 s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe site-ul e-licitatii.ro, anunțul de participare 175847/31/05.2017, sub denumirea ”RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente)” – la Aeroportul Transilvania Târgu-Mureș.

Lucrările propuse în documentația tehnică sunt: reparația pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare –debarcare, refacere drum platformă, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj și instalații electrice, lucrări de terasamente, lucrări de marcare a suprafețelor de mișcare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor, respectiv a cererilor de participare este 13.07.2017, ora 16:00, iar data limită de evaluare a ofertelor este 07.08.2017, ora 18:00. Durata contractului este de 108 zile, începând cu data atribuirii contractului (10 zile pentru mobilizare și 98  de zile pentru executarea lucrărilor).

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania Târgu-Mureș, Peti Andrei, a declarat că „acesta este un moment mult așteptat, dar cel mai important este că lucrurile se mișcă în direcția potrivită. Reparația capitală a pistei este primordială pentru relansarea Aeroportului Transilvania, dar și pentru refacerea imaginii acestuia, cu tot ce implică procesul în sine. Ne dorim îmbunătățirea și a altor aspecte care privesc Aeroportul, prin serviciile oferite, ceea ce înseamnă că sperăm ca această relansare să fie completată și de interesul crescut pentru zona noastră din partea companiilor aeriene.”

Consiliul Județean Mureș împreună cu echipa de la Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureș, consideră că pentru atragerea companiilor aeriene, este important să avem o pistă funcțională, la standardele impuse de Autoritatea Aeronautică Română, care să satisfacă cele mai înalte standarde europene și care conferă un grad maxim de siguranță pentru pasageri.

 

Alexandra COTOI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*