Se lansează ARTDOOR, concurs internațional și tabără de creație

Se lansează ARTDOOR, concurs internațional și tabără de creație 

 

Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș, au lansat „ARTDOOR. big art meets nature”, o competiție artistică pentru instalații de mari dimensiuni, deschisă atât artiștilor români, cât și internaționali. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul festivalul AWAKE, în perioada 1-3 septembrie 2017, pe domeniul Teleki din Gornești.

ARTDOOR este un concurs ce își propune selectarea și finanțarea a șapte proiecte de instalații artistice de mari dimensiuni, proiectele câștigătoare urmând a deveni parte componentă a festivalul AWAKE.

 

Calendarul competiției:

  • Înscrieri: termen limită – 15 iunie 2017, ora 23:59 (GMT+2)
  • Jurizare: 16 – 25 iunie 2017
  • Anunțarea finaliștilor: 26 iunie 2017
  • Depunerea contestaţiilor: termen limită – 29 iunie 2016
  • Soluţionarea contestaţiilor: termen limită – 7 iulie 2016
  • Anunțarea câștigătorilor: 7 iulie 2016

 

Amplasat în inima Transilvaniei, în cadrul unui impresionant parc dendrologic, ce include copaci rari precum Gingko Biloba, lămâi și cedru de mlaştină, festivalul AWAKE oferă pretextul perfect pentru a crea, a expune și a explora arta, în mijlocul naturii, ritmurilor și al distracției. Printre arborii seculari şi statuile alegorice, domnește Castelul Teleki, supranumit „cel mai frumos castel din Transilvania”, monument arhitectural de secol XVIII. Construit în stilul Grassalkovich, principalele carateristici ale castelului sunt forma în „U” și cupola centrală.

 

Trei zile pentru corp, minte și suflet

În peisajul feeric al domeniului Teleki, festivalul AWAKE dorește să ofere publicului o experiență completă de 3 zile pentru corp, minte și suflet, în care arta va avea un rol central.

Suntem bucuroși să sprijinim proiectul ARTDOOR în urma căruia atât locuitorii, cât și vizitatorii județului Mureș vor putea admira prima expoziție în aer liber cu obiecte de artă contemporană de mari dimensiuni”, a declarat Péter Ferenc, Președintele Consiliul Județean Mureș.

Attila Kim, membru al juriului și Comisarul României la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția – 2017, a declarat „Această expoziție este o ocazie unică de a redescoperi esența domeniului Teleki, un loc important de întâlnire de-a lungul secolelor al artiștilor, intelectualilor și colecționarilor, așa că lansăm participanților provocarea de a redefini acest spirit mereu deschis, curios și fără vârstă.”

Alături de Attila Kim, din juriu mai fac parte Mircea Cantor, unul dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani și Angela Kovacs, arhitect și președintele filialei Mureș a  Ordinului Arhitecților din România. Instalațiile câștigătoare vor fi realizate sau asamblate în timpul Taberei de Creație ARTDOOR, ce se va desfășura în săptămâna dinaintea festivalului AWAKE, pe domeniul Teleki din Gornești.

Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numără originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului, cei interesați putând afla mai multe detalii pe pagina oficială a concursului: http://artdoor.awakefestival.ro.

 

Șuie Paparude, Tom Odell și mulți alții

AWAKE prelungește vara cu încă trei zile de distracție pentru iubitorii de muzică, artă și vacanță. În ultimul weekend de vară şi primul de toamnă, concertele şi party-urile vor merge mână în mână cu proiecțiile video şi sesiunile de teatru interactiv, natura va armoniza cu arta, iar biblioteca în aer liber şi sesiunile de spoken word poetry îşi vor găsi locul printre poienițele încântătoare ce înconjoară castelul Teleki. Printre artiștii confirmați la prima ediție AWAKE se numără Rag’n’Bone Man, revelația muzicală a anului, Tom Odell, Modestep (live), Irie Maffia, Subcarpați, Alternosfera, Șuie Paparude, Kiscsillag, Golan, Axel Thesleff, Gojira&Planet H, Les Elephants Bizarres, Jurjak, Mary PopKids, sZempol Offchestra, T-Boys, DJ Sauce si DJ Shiver. Biletele sunt disponibile pe eventim.ro la prețul promoțional Early Bird de 151 lei pentru abonament de 3 zile și 175 lei pentru abonament pe 3 zile incluzând camping.

 

Bogdana Popa PR Executive Culturaft

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*