Deda poate deveni Comoara României în mod oficial

Deda poate deveni Comoara României în mod oficial

 

Asociația „Cele mai frumoase sate din România” și Muzeul „Dimitrie Gusti” din București organizează în data de 28 mai 2017, evenimentul „Satele Culturale ale României”. Județul Mureș va fi reprezentat la acest eveniment de comuna Deda, care a fost selectată printre cei 17 finaliști în urma unei preselecții foarte stricte.

Cele 17 comune din țară care au intrat în etapa finală de jurizare vor trebui să amenajeze câte un stand, în care să își expună obiceiurile și tradițiile, dar și elementele caracteristice comunei respective.

Comuna Deda va amenaja un stand în care va prezenta portul popular, ceramica de la Deda, precum și o serie de obiecte tradiționale, caracteristice comunei. Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, a precizat faptul că printre criteriile de jurizare se află și viziunea comunei, proiectele de dezvoltare, diversitatea evenimentelor, menționând faptul că va fi prezentă la București pentru a-și aduce aportul maxim la câștigarea acestui titlu.

Juriul va fi format din specialiști muzeografi, profesori, reprezentanți ai presei, precum și invitați din partea Ministerului Turismului și Ministerul Mediului. Prezentările se vor realiza în format audio-video sau powerpoint, iar durata acestora diferă, 5 minute la categoria „Comorile României”, respectiv 10 minute la categoria „Satele Culturale”. Mult succes comunei Deda!

 

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*