S-au reluat lucrările la parcul auto pentru sporturi cu motor de la Cerghid

S-au reluat lucrările la parcul auto pentru sporturi cu motor de la Cerghid

După mai mulţi ani de repaus, în data de 27 februarie 2017, au fost demarate lucrările pentru finalizarea investiţiei „Parc auto pentru sporturi cu motor”, proiect ce vizează realizarea unui complex de agrement şi sport pentru iubitorii sporturilor cu motor, pe teritoriul localităţilor Ungheni şi Sânpaul, judeţul Mureş.

Investiţia presupune construcţia unui circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 km, precum şi lucrări aferente: drum de acces (DJ 151B – Parc auto), lucrări de protecţie şi siguranţă, boxe, tribună, parcări etc. Durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni.

În anul 2016, Consiliul Judeţean Mureş a încheiat un nou contract pentru realizarea investiţiei după ce contractul iniţial de execuţie a lucrărilor, încheiat în anul 2011, a fost reziliat începând cu data de 24 iunie 2014. În luna februarie 2016 a avut loc executarea silită a fostului antreprenor, care nu a predat în mod voluntar amplasamentul lucrărilor. Anul trecut în data de 14 iunie Consiliul Judeţean a semnat un acord contractual pentru „Reactualizarea Proiectului tehnic nr.190.1/2009 şi finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului Parc auto pentru sporturi cu motor” cu noul constructor, valoarea contractului fiind de 20.998.354,34 lei fără TVA. În perioada scursă de la semnarea contractului s-au realizat expertize tehnice, s-a reactualizat proiectul tehnic şi au fost obţinute autorizaţiile şi avizele necesare pentru începerea lucrărilor.

La nivelul Consiliului Judeţean Mureş se depun toate diligenţele pentru ca proiectele vechi ale judeţului care au fost blocate din cauza unor probleme apărute în derularea contractelor cu antreprenorii să fie finalizate în cel mai scurt termen posibil.

 

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*