Proiectele de reabilitare a Palatului Culturii şi a Muzeului de Ştiinţele Naturii sunt mai aproape de a fi implementate

Proiectele de reabilitare a Palatului Culturii şi a Muzeului de Ştiinţele Naturii sunt mai aproape de a fi implementate

 

ADR Centru a finalizat etapa de verificare tehnică şi financiară pentru proiectele „Reabilitarea Palatului Culturii” şi „Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Tîrgu Mureş”, depuse în 25 noiembrie 2016 spre finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1.

În urma parcurgerii acestei etape proiectul „Reabilitarea Palatului Culturii” a obţinut 82 de puncte, iar proiectul „Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Tîrgu Mureş” 81 de puncte. Cele două proiecte ar fi putut obţine maxim 86 de puncte din 100 posibile, deoarece clădirile nu fac parte din patrimoniul UNESCO, iar cele două proiecte sunt cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Tîrgu Mureş, însă la data evaluării proiectului aceasta nu a fost aprobată de către consiliul local.

În conformitate cu prevederile din ghidul general al programului, urmează a fi direct contractate proiectele care au obţinut cel puţin 70 de puncte (pragul de calitate) şi care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel. Deocamdată, autoritatea de management nu a comunicat lista proiectelor care vor intra în etapa de contractare pentru această axă de investiții.

Proiectul de reabilitare a Palatului Culturii are o valoare de aproximativ 6,5 milioane lei, din care aproximativ 6 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 67 de luni. Proiectul de reabilitare cuprinde reparaţii exterioare ale clădirii şi câteva reparaţii interioare, printre care reparaţii la casa scării de la Biblioteca Judeţeană şi reparaţii la Sala oglinzilor şi la orga din Sala de concerte.

Proiectul de reabilitare a Muzeului de Ştiinţele Naturii Tîrgu Mureş are o valoare de aproximativ 11,3 milioane lei, din care aproximativ 9,2 milioane lei finanțare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 64 de luni. Principalele lucrări care se vor realiza sunt: reabilitarea clădirii muzeului, realizarea unei alei senzoriale şi a unei grădini terapeutice cu plante aromatice şi reamenajarea încăperilor pentru expunere. Proiectul include şi achiziţionarea unor exponate noi, şi dotarea muzeului cu 12 infotouch-uri.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*