Doi miniştri ai Guvernului României au venit la Mureş să cunoască problemele reale ale cetăţenilor

Doi miniştri ai Guvernului României au venit la Mureş să cunoască problemele reale ale cetăţenilor

 

Judeţul Mureş s-a aflat pe lista încărcată a activităţii a doi miniştri, Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Cei doi au venit cu veşti bune pentru mureşeni.

 

 

Petre Daea a participat la Adunarea Generală a Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, unde le-a transmis fermierilor că este pentru prima dată când Guvernul reuşeşte să acorde subvenţiile în luna februarie.

Sevil Shhaideh a participat la o întâlnire cu toţi primarii mureşeni, cărora le-a prezentat posibilităţile de finanţare pentru proiecte de infrastructură importante pentru comunitate.

Ministrul Dezvoltării a arătat că programul de guvernare are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educație, apă – canalizare, energia termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Astfel, primăriile care au nevoie de finanțare pot depune cererile până în 17 martie.

La nivel naţional, se va asigura finanţarea a 9.500 de obiective de investiţii noi introduse în program, din care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar care necesită efectuarea de lucrări pentru obținerea autorizației de funcționare.

„Ministrul Dezvoltării Regionale, vice-premierul Sevil Shhaideh, le-a redat speranța primarilor mureșeni. Este cel de-al doilea ministru care vizitează județul Mureș în doar câteva zile, după ministrul Agriculturii, Petre Daea. Aceste întâlniri dovedesc deschiderea Guvernului către administrația locală și dorința de a primi informația rapid și direct din prima linie a administrației, indiferent de culoarea politică. Este o dovadă clară a seriozității noului Guvern în aplicarea programului de guvernare, un program ambițios și curajos care le va aduce românilor din toate categoriile sociale un trai mai bun”, a declarat Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

 

 

Raluca CREȚ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*