Concursul Regional ,,Un mărţişor pentru fiecare” s-a derulat la Reghin

Concursul Regional ,,Un mărţişor pentru fiecare” s-a derulat la Reghin

 

Proiectul Educaţional Regional ,,Un mărţişor pentru fiecare”cuprins în CAER 2017, a derulat cea de-a doua ediţie.  Inițiatoarele proiectului, cadrele didactice Alina Moldoveanu și Alzner Sabina au propus și pentru a doua ediție activități extrem de atractive pentru preșcolarii care au luat parte la proiect, mai ales în 1 Martie, când aceștia au participat la o altfel de activitate, la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

În cadrul acestui proiect s-a desfăşurat Concursul de creaţie artistică ,,Un mărţişor pentru fiecare”, adresat preşcolarilor din judeţul Mureş şi din alte şase judeţe partenere: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Suceava, Timiş. Participarea celor interesaţi a fost indirectă, cadrele didactice din grădiniţe expediind poştal lucrările. „Cu mărţişoarele înscrise în concurs am organizat o expoziţie în cadrul Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin, care este unul din partenerii Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4 Reghin în cadrul acestui proiect, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Grădiniţa “Paradisul Copilăriei”  Tîrgu Mureş, precum şi grădiniţe din judeţele enumerate anterior” a precizat Alina Moldoveanu.

Comisia de evaluare şi jurizare a lucrărilor participante la concurs a ţinut cont de criteriile de evaluare şi jurizare prevăzute în regulamentul concursului. Astfel, au fost acordate locurile I, II și III, dar și Mențiuni, respectându-se totodată și nivelul de vârstă al preșcolarului.

Legenda Mărțișorului

La Atelierul de creaţie ,,Legenda mărţişorului” organizat şi desfăşurat tot la Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin au participat preşcolarii grupei mari „Buburuzele” de la Grădiniţa PP4 – Structura Grădiniţa PP2 Reghin, îndrumaţi de educatoarele Alina Moldoveanu şi Ionela Șerban. Fiecare copil a confecţionat câte un mărţişor şi câte o felicitare din materialele puse la dispoziţie de Muzeul Etnografic, directorul acestuia, Roxana Man fiind prezentă și la prima ediție proiectului. Aceste mărţişoare nu au fost jurizate în cadrul concursului, ele fiind oferite mamelor.

Proiectul a fost derulat în prezența prof. Irina Trifan, Inspector pentru învăţământ preprimar în cadrul I.Ş.J. Mureş și a adunat câteva sute de mărțișoare, care ulterior au fost donate în scop caritabil.

Sabina Alzner

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*