Balul Vânătorilor AVPS Valea Gurghiului

Balul Vânătorilor AVPS Valea Gurghiului

 

Sfârşitul sezonul de vânătoare la mistreţi, marcat la Ibăneşti prin tradiţionalul bal

 

Într-un cadru festiv, vânătorii şi pescarii îmbrăcaţi de sărbătoare şi cu soţiile la braţ, şi-au pregătit buna dispoziţie şi cele mai frumoase poveşti pentru cea de-a VI-a ediţie a Balului Vânătorilor şi Pescarilor de pe Valea Gurghiului.

Într-o sală frumos decorată cu cele mai impresionante trofee şi cele mai alese bucate vânătoreşti, invitaţii au marcat sfârşitul sezonului de vânătoare care s-a încheiat spune Mircea Todoran, preşedintele AVPS Valea Gurghiului, fără evenimente neplăcute „sezonul s-a încheiat mult mai bine decât altele, de la an la an fiind din ce în ce mai bine, pentru că s-a vânat mult, a fost zăpadă, a fost frumos, iar organizarea a fost una bună şi totul a decurs în condiţii normale”. Conform legislaţiei, vânătorii îşi obţin destul de greu această aşa-zisă meserie, fiind o cursă de aproximativ 2 ani de zile până când devin cu adevărat vânători. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a fost deasemenea prezent la acest bal. Vânător cu acte în regulă, acesta nu a mai fost la o partidă de vânătoare de ceva vreme, din lipsa timpului, dar a profitat din plin de întâlnirea cu vânătorii şi pescarii de pe Valea Gurghiului „din punctul meu de vedere sunt două evenimente importante mult aşteptate în viaţa unui vânător, acela de început de sezon de vânătoare şi acela de final al sezonului de vânătoare, care întotdeauna conform unei tradiţii din moşi strămoşi se încheie cu o sărbătoare, la care vânătorii vin însoţiţi de soţii pentru că nu le este uşor doamnelor noastre să fie lăsate singure acasă în fiecare sfârșit de săptămână. Eu le mulţumesc pentru că ne înţeleg şi ne respectă acest hobby. Pentru mine vânătoarea este extrem de relaxantă, îmi place socializarea, îţi faci prieteni la o primă atingere, care îţi rămân o viaţă şi din când în când mai împuşcăm câte un animal, dar nu este un scop în sine acela de a ucide”. În cinstea doamnelor, soţii de vânători, a fost organizată în cadrul balul o tombolă cu obiecte pregătite special pentru ele. Vânătorii ţin de fiecare dată să amintească faptul că vânătoarea nu înseamnă a ucide, ci este mai degrabă o îndeletnicire importantă, făcându-se o selecţie după un program bine stabilit, numărul mare de animale putând să dăuneze recoltelor.

Invitaţii au avut parte de cântec, joc şi voie bună, pentru marcarea sfârşitului unui nou sezon de vânătoare la mistreţi, alături de îndrăgitul cuplu Ciprian şi Mihaela Istrate. Vânătorii şi-au depănat amintirile şi aşa-zisele poveşti vânătoreşti până târziu în noapte, semn că sezonul s-a încheiat cu bine atât din punct de vedere al rezultatelor, dar și din punct de vedere al amintirilor care vor fi povestite ani mulți de-acum înainte.

 

D.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*