Acțiunea Truck & Bus s-a derulat și în județul Mureș

Acțiunea Truck & Bus s-a derulat și în județul Mureș

Poliţiştii au verificat peste 300 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Serviciul Rutier Mureş a desfăşurat la nivel judeţean, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii au verificat 322 de autovehicule, dintre care 66 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 266 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 208 sancțiuni contravenționale, dintre care 53 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 155 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție şi 1 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.

De asemenea, au mai fost aplicate 1 sancţiune pentru defecțiuni tehnice şi 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.

 

 

 

De asemenea, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 6 sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 5 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 73 pentru alte abateri.

 

A.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*