Judeţul Mureş nu va mai transporta deşeurile către alte zone ale ţării

Judeţul Mureş nu va mai transporta deşeurile către alte zone ale ţării

Prima celulă a Depozitului de la Sînpaul primeşte, începând din dimineaţa zilei de 6 februarie, deşeurile colectate de la mureşeni. Depozitul zonal de la Sînpaul are o capacitate totală proiectată de 5 milioane m³ şi este destinat să deservească întreg judeţul Mureş pe o perioadă de cel puţin 20 de ani. Capacitatea primei celule este de 1,25 milioane m³ urmând ca, pe măsură ce aceasta se va umple, să fie demarată edificarea celei de-a doua celule. Procesul se va repeta până se va ajunge la capacitatea maximă proiectată. Tot ce înseamnă gestionarea deşeurilor pe celula I este în conformitate cu normele de securitate, de protecţie a mediului şi a sănătății populației.

Este primul pas…

Principalii beneficiari ai acestui serviciu modern de salubritate, sunt cetăţenii judeţului Mureş. 6 februarie este o zi importantă pentru județul Mureș deoarece pornim activitatea la Depozitul de deșeuri de la Sânpaul. Este primul pas, dar sunt multe activități pe care trebuie să le derulăm în perioada următoare pentru a avea tot sistemul integrat funcțional. Vreau să mulțumesc colegilor din Consiliu Județean care au făcut parte din unitatea de implementare a acestui proiect și care și-au adus aportul pentru ca unul dintre cele mai mari și importante proiecte ale județului să ajungă în acest punct în care, iată, primele mașini descarcă deșeuri în această locație. Mă bucur că avem o colaborare bună cu operatorul Iridex şi reiterez sprijinul Consiliului Judeţean pentru ca acest proiect integrat să fie un succes” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

Operatorul Depozitului Zonal de la Sînpaul este Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti SA şi se află în faza de delegare a contractelor de operare a infrastructurii integrate de gestionare a deşeurilor din cadrul proiectului SMIDS Mureş.

 

D.P.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*