Români de-ai noștri…

Români de-ai noștri…

Dezbinarea e cuvântul ce ne caracterizează pe noi românii? Asta am simțit în ultimele zile în care românii au ieșit în stradă. La fel au ieșit și în 89 și iată unde am ajuns: exact de unde am pornit. Sau poate mai rău, pentru că acum avem libertatea de a alege. Și am ales. Cei care am ales. Cei care nu s-au sinchisit să facă acest lucru, aleg pentru noi acum. Ăștia suntem noi, generația nouă, cei care scandăm cuvinte obscene? Atât am învățat? Să ne fie rușine! Perfect de acord cu faptul că românii ies în stradă, dar total împotrivă la felul în care ne exprimăm. După 27 de ani în care ne-am câștigat dreptul la informare, după atâta timp în care am avut nenumărate șanse și am oferit șanse politicienilor să ducă țara asta spre mai bine, iată că ne alegem cu rău. Cel mai mare rău: dezbinarea! Și ce e cel mai grav e că ne și lăudăm cu asta. Sunt curioasă dacă Consiliul Național al Audiovizualului își va face datoria și va sancționa această libertate de exprimare a românilor, prezentată de televiziuni, la ore necuvenite, în care imaginile arătau pancarte cu lozinci obscene. Prea vulgari am devenit! Prea ne-am lăsat în fața aleșilor noștri.

Am ajuns să fim arătați cu degetul în întreaga lume. Și de ce? Pentru că atunci când am putut face ceva, am ales să nu facem, am ales să nu votăm. Iar acum ne-am trezit. Culmea e că nu s-au trezit cei care și-au exercitat dreptul de vot. Ci cei care au stat cuminți acasă. De ce ați ales asta? De ce ați ales un președinte, pentru ca apoi să vă retrageți? De ce alegeți acum, după două luni să ieșiți în stradă când e prea târziu? De ce stați în frig și vă plângeți? Trebuia să plângeți în 11 decembrie! Era mai bine atunci. Acum e prea târziu, mult prea târziu să ne lamentăm. De ce nu putem fi uniți, asemeni înaintașilor noștri care au știut ce vor? Acum, dacă îi întrebi pe mai bine de jumătate dintre protestatari, nici ei nu știu ce vor. Au ieșit în stradă pentru că așa e trendul…trendul a fost în 11 decembrie, oameni buni! Atunci trebuia să ieșiți dacă ați vrut ceva! Acum stați și suferiți. Asta ați ales, asta aveți! Suntem oameni răi, care vrem răul semenilor noștri! Și atât!

Protestul pașnic în care ne-am avântat s-a transformat într-un protest vulgar. Și asta mă doare. Copii, care nici măcar nu știu ce înseamnă ceea ce spun, sunt scoși în stradă pentru că părinții lor așa au decis pentru ei.. Să ne fie rușine că îi expunem la duritatea străzii. Cei șapte ani de acasă a devenit doar o vorbă în vânt.

Respect pentru românii care au mesaje curate pentru politicienii noștri, credeți-mă, merită tot ceea ce li se întâmplă! Și ne merităm și noi soarta. Românii erau recunoscuți pentru ospitalitate și unitate. Dar acum am devenit niște cetățeni care ne-am uitat trecutul. Am uitat că în 89 am dorit schimbarea! S-a reușit atunci, s-au schimbat și de atunci, se vor schimba în continuare. Ce rămâne în urma schimbărilor? Dezbinarea și ruinele unei Românii ce nu va mai fi niciodată. Ce ne dorim noi de fapt? Să ne fie mai bine! Ce facem pentru acest bine? Îi lăsăm pe alții să hotărască, pentru că așa am făcut de atâția ani în ziua alegerilor. Avem ce am ales, fie că am votat fie că nu… Și iar să ne fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*