Boboteaza în Mica Americă

Boboteaza în Mica Americă

Cetățenii localității Uila, din comuna Batoș, au petrecut de Bobotează împreună. Clopotele Bisericii din Uila i-a adus pe toți în Casa Domnului, unde după slujba de vecernie realizată, după mult timp, cu Biserica plină de credincioși, aceștia au colindat așa cum știu ei mai bine. Invitații s-au arătat foarte impresionați de felul în care s-a sărbătorit Boboteaza în Mica Americă a României, titulatură de care beneficia localitatea Uila înainte de Revoluție.

 

Nicoleta Dornean din Șieuț, o tânără stea

Organizatorii evenimentului Asociația Culturală „Floare de Cireș”, Primăria și Consiliul Local Batoș, cu implicarea puternică a inginerului Emil Tămășan, au considerat de cuviință să le ofere, așa cum au făcut-o de ceva ani încoace, un eveniment în care uilenii să simtă cu adevărat că e sărbătoare. „I-am invitat pe prietenii noștri de peste deal, din Șieuț, pe membrii Ansamblului „Ciobănașul”, care prin cântările și jocurile lor, dar și prin portul popular au creat emoții frumoase spectatorilor. Totodată, îi avem alături de noi pe membrii Forumului German din Reghin și bineînțeles Ansamblurile din comuna noastră „Dedrețeana”, „Dăscălițele”, „Floare de Cireș” și „Plaiurile Luțului”. Vreau să le mulțumesc că au acceptat invitația noastră și sperăm să ne revedem la fel de numeroși și cu ocaziile următoare” a declarat ing. Emil Tămășan, consilier local în C.L. Batoș.

16010163_1403095036390075_1572909074_o

Nicoleta Dornean, o fetiță de doar câțiva anișori, a reușit să impresioneze publicul prin interpretarea a câteva cântece populare. Membră a Ansamblului „Ciobănașul” din Șieuț, Nicoleta a demonstrat că poate cânta, dar și juca alături de colegii ei într-un mare fel, emoțiile fiind lăsate deoparte.

Alături de ea, bărbații din Șieuț, îmbrăcați în cojoacele lor albe ca neaua, dar și copiii care au jucat ca la Șieuț, au stârnit ropote de aplauze în momentele artistice pe care le-au prezentat pe scena Căminului Cultural din Uila.

16009812_1403095009723411_1161333824_o

La mulți ani, Daniel Cota!

„Am fost impresionat de felul în care ați umplut Casa Domnului la ceas de sărbătoare și vă mulțumesc pentru emoțiile pe care mi le-ați provocat în această zi. Azi am simțit emoții pe care doar o dată le-am mai avut, atunci când am slujit alături de Arhiereu. Iată că azi, când am văzut Biserica plină și am ascultat cântările voastre atât de frumoase și acum când mi-ați cântat cu toții la ceas aniversar, m-ați făcut să simt acele emoții atât de puternice și nu am cuvinte să vă mulțumesc” au fost cuvintele preotului paroh Daniel Cota, care a fost impresionat până la lacrimi, la evenimentul care se derula înainte cu o zi de a-și aniversa ziua de naștere.

16010342_1403095053056740_1490655299_o

Dinu Dumitru Cotoi, edilul comunei Batoș a afirmat pe scenă că e mândru de faptul că uilenii știu să petreacă și s-au adunat atât de mulți la evenimentul care le era destinat, mulțumindu-le organizatorilor pentru efortul depus în a duce mai departe tradiția Balului Bobotezei la Uila. Evenimentul intitulat sugestiv „Măruț Mărgăritar” a fost atent organizat de inginerul Emil Tămășan, preotul ortodox Daniel Cota, preotul evanghelic Johann Zey și a reprezentat cea de-a opta ediție.

După încheierea spectacolului, petrecerea a continuat până târziu în noapte, la Căminul Cultural din Uila, semn că oaspeții s-au simțit foarte bine.

 

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*