După incendiul de la Toplița, oamenii se tem

În urma incendiului din Toplița, oamenii se tem

 

Luni, 17 ianuarie, după ora 16.00, a izbucnit un puternic incendiu la o fabrică din Toplița. Potrivit Agerpress, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu,  a declarat că „a ars secția de instrumente muzicale pe o suprafață de 2000 de metri pătrați, în care se aflau depozitate circa 4000 de viori, un compresor electric, unelte și motoare electrice de lucru, acoperișul halei de producție și acoperișul secției de depozitare a materiei prime, pe o suprafață de circa 3720 de metri pătrați”.

Fabrica asigura locuri de muncă pentru aproximativ 60 de cetățeni din Toplița „din păcate, se pare că acest eveniment nefericit îi va afecta pe acești oameni. Din fericire nu a fost nicio victimă, incendiul izbucnind înafara orelor de lucru. Este regretabil faptul că sunt puse sub semnul întrebării locurile de muncă ale cetățenilor din Municipiul Toplița. Asta contează mult pentru Municipiul Toplița, pentru că, din păcate, nu avem foarte multe firme care să asigure locuri de muncă” a declarat pentru Glasul Văilor Stelu Platon, primarul Municipiului Toplița.

 

Exportul se va relua cât de repede

Presa națională a prezentat incendiul ca fiind produs la una din secțiile Fabricii de Viori din Reghin. Contactat telefonic, Vasile Gliga a declarat că „s-a produs o confuzie. E vorba despre o fabrică din Toplița, cu sediul și proprietarul din Toplița, nu a firmelor Gliga. Firmele Gliga colaborează cu această fabrică pe parte de desfacere și asigurarea unei părți din materia primă. E o fabrică separată, de sine stătătoare, cu oameni deosebit de buni, care lucrează pentru export”. Conform acestuia, acționarul unic al Fabricii din Toplița este Iacob Constantin. Incendiul a mistuit o mare parte a produselor, fapt ce va afecta livrările la export Totodată, Vasile Gliga a adăugat că  „ne implicăm de la Reghin să îi ajutăm să nu întârzie mult cu exportul”.

 

Oamenii se tem pentru locul lor de muncă

Oamenii sunt disperați și se tem pentru locul lor de muncă. „Unul dintre ifroniști efectiv plângea în această dimineață. Eu am păstrat legătura de când am aflat cu proprietarul fabricii și până noaptea târziu. Prin Firmele Gliga vom sprijini cu ce ne stă în putință acest partener, pentru a trece cu bine peste incident” a mai precizat Vasile Gliga, afectat de necazul muncitorilor toplițeni.

 

Intervenție cu sprijin din Mureș

Dat fiind faptul că incendiul a fost de proporții uriașe, pentru stingerea incendiului au intervenit 45 de pompieri militari de la ISU Harghita și ISU Mureș, 26 de pompieri civili de la serviciile voluntare pentru situații de urgență din Borsec, Lăzarea, Sărmaș și Subcetate și 15 angajați de la fabrica cuprinsă de flăcări, ajutați fiind de 12 autospeciale cu apă și spumă, atât de la ISU Harghita, cât și de la ISU Mureș și serviciile voluntare pentru situații de urgență, o ambulanță SMURD și o mașină grea de descarcerare, cu care s-a asigurat iluminatul zonei.

 

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*