Alex Neag a fost operat din nou

Salvează-l pe Alex Neag!

 

Campania umanitară inițiată cu scopul de a-l ajuta pe Alex Neag să răzbească la costurile tratamentelor post-operatorii necesare pentru ca Alex să poată să trăiască în continuare, a marcat un eveniment de suflet, sâmbătă, a doua zi de Bobotează, în localitatea Ibănești. Peste 120 de oameni au acceptat invitația lansată de organizatorii evenimentului, astfel că s-au îndreptat înspre Căminul Cultural, pentru a asista la un spectacol de muzică populară, a cărui moderator a fost îndrăgitul Andrei Romanică, cel care de altfel și-a invitat colegii de cântec să fie uniți pentru o cauză nobilă, „Salvează-l pe Alex Neag”.

 

Alex Neag a decis să lupte!

Alex Neag a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier. A fost supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Turcia. Mulți care au fost în situația lui Alex au acceptat boala. Alex în schimb, a decis să lupte! Alături de el luptă și miile de oameni care își doresc ca Alex să își poată continua viața, iar alături de soția sa să își poată crește băiețelul. E o luptă nedreaptă, ținând cont că nu e necesară doar voința, ci și partea financiară. Tratamentul e unul costisitor, iar familia lui Alex nu poate suporta toate cheltuielile, cu toate că și-ar dori acest lucru. Alex are mulți prieteni, care în momentul în care au aflat de suferința lui și-au unit forțele și au început o amplă campanie de colectare de fonduri.

 

„Oamenii au fost alături de mine”

Campania „Salvează-l pe Alex Neag” a ajuns și la Ibănești, unde la ceas de sărbătoare, i-a chemat pe iubitorii de folclor în Căminul Cultural. Aici, au fost întâmpinați de artiști trecuți prin suferință, care înțeleg ce înseamnă să fii bolnav și cât de important e să simți că oamenii îți sunt alături. Cornelia Ardelean Archiudean a fost greu încercată de soartă, dar a câștigat în lupta cu cancerul „În 2008 am aflat cumplita veste. Nu am văzut nicio ieșire în acea zi. L-am rugat pe bunul Dumnezeu să mă ajute. M-am împăcat cu mine și cu cei din jurul meu. Au fost foarte mulți oameni care au fost alături de mine, oameni pe care nu i-am mai văzut de ani de zile, dar și oameni care nu i-am cunoscut niciodată. Oameni apropiați care s-au rugat în noaptea de Crăciun pentru mine. Mi-a spus o doamnă când făceam citostatice la Cluj <<Doamna Cornelia, ne-am rugat împreună cu părintele în noaptea de Crăciun pentru dumneavoastră>>. Din nefericire, acea doamnă nu mai este, la scurt timp a plecat dintre noi” au fost cuvintele adresate de îndrăgita interpretă a cântecului popular în momentul în care a urcat pe scenă.

Cornelia Ardelean Archiudean e dovada vie a faptului că se poate să învingi dușmanul numit suferință și boală.

 

„Ei sunt copiii mei…”

Alex Neag a studiat la Școala Populară de Arte din Tg. Mureș, Dorina Oprea, profesoara care l-a ajutat pe calea cântecului fiind vizibil afectată de faptul că participă la spectacol. „Este al doilea meu elev pentru care cânt, pentru a-i ajuta la suferință. Nu știu dacă vă dați seama ce înseamnă pentru mine acest lucru! Pentru mine, ei sunt copiii mei! Mi se rupe sufletul când văd că sunt la ceas de suferință, dar sper ca bunul Dumnezeu să îl facă bine și să se întoarcă acasă, la familie și de ce nu, alături de noi pe scenă” au fost cuvintele artistei, care a cântat cu lacrimi în ochi, mai ales pentru că în sală se aflau și o parte din oamenii apropiați lui Alex, dar mai cu seamă, mama acestuia.

 

Proiecte de viitor pentru Alex Neag

Cântecul popular îi este foarte drag lui Alex Neag. „În urmă cu vreo două luni, vorbeam cu el la telefon și mi-a promis solemn că vine la școală să lucrăm pentru un material. Vrea să își facă și el primele înregistrări. Eu îl aștept. Voi rămâne acolo la școală și cu siguranță Alex va fi aici pe scenă, în fața dumneavoastră, alături de noi” a mărturisit Dorina Oprea, pe scena evenimentului.

Îl rugăm pe Dumnezeu să facă o minune…e așteptat pe scenă” au fost cuvintele Florinei Oprea, care s-a alăturat cauzei umanitare. Nu doar cei care au trecut prin necazuri fizice i-au fost alături lui Alex, ci și interpreții Angel Avram, Ioan Șumandea, Ibi Cotta, Mădălina Oltean, Livia Harpa și Simona Pop Labiș. Cu toții au încercat să determine cât mai mulți oameni să nu uite de cei aflați în suferință.

Publicul a apreciat evenimentul și a savurat pe deplin timpul petrecut alături de artiștii care i-au încântat până la lacrimi prin cântecele lor.

 

Alex a fost operat din nou!

Soția lui Alex, cea care îi este alături în aceste momente grele, i-a anunțat pe toți prietenii lui Alex referitor la starea de sănătate, prin intermediul internetului „Dragi prieteni ai grupului Salvează pe Alex Neag, știu că așteptați vești de la noi și îmi cer scuze că nu v-am mai informat de starea de sănătate a soțului meu. Asta pentru că nu am avut nici noi prea multe informații, a făcut 2 săptămâni de radioterapie și chimioterapie, totul a decurs bine până sâmbătă seara când au apărut niște complicații din cauza radioterapiei. Alex a fost operat astăzi din nou, dar doar într-o parte a operației, a trebuit curățat și i-au pus un tub de dren (așa mi s-a spus), operație care a durat mai bine de două ore. Acum e la terapie intensivă, starea lui e bună și ne rugăm la Bunul Dumnezeu să facă o minune să fie și mai bine și să poată reîncepe radioterapia (dar nu știu când). Vă mulțumim din tot sufletul pentru că sunteți alături de noi, fără ajutorul vostru nu am fi putut fi aici la Anadolu pentru că operațiile și tratamentele costă enorm de mult și nu aveam cum să plătim asemenea sume de bani. Dumnezeu e bun și avem încredere că va fi bine, dar trebuie să avem răbdare și să ne rugăm neîncetat. Vă pupăm și vă îmbrățișăm cu mare drag! Doamne ajută!”.

 

Alex Neag are nevoie în continuare de ajutorul nostru. Donații se pot face în urnele amplasate în diverse locații din Reghin și împrejurimi, precum și în contul bancar RO60 CECE MS02 08RO N0755523 deschis la CEC Bank.

 

 

 

Alexandra COTOI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*