Mesajele parlamentarilor de Mureș, după 11 decembrie 2016

Ziua Alegerilor Parlamentare a trecut. După o lună în care candidații au încercat să-i convingă pe cetățeni că ei sunt cei care merită votul lor de încredere, că vor încerca să pună țara pe drumul cel bun, românii au decis.

Au decis cei care au ieșit la vot pe 11 decembrie. Puțin peste 40%. Restul…se vor conforma deciziei, că acum nu mai au ce face. La nivel național, s-au înregistrat 7.047.384 voturi valabil exprimate pentru Camera Deputaților și 7.052.966 voturi valabil exprimate pentru Senat.
Ca număr de voturi valabil exprimate, la Senat PSD a obținut 3.221.786, PNL – 1.440.193, USR – 629.375, UDMR – 440.409, ALDE – 423.728, PMP – 398.791, iar la Camera Deputaților PSD a obținut 3.204.864, PNL – 1.412.377, USR – 625.154, UDMR – 435.969, ALDE – 396.386 și PMP – 376.891.
Conform BEC, numărul total al senatorilor și deputaților va fi de 465, dintre care 329 sunt deputați și 136 senatori.

Astfel, situația este următoarea:
SENATUL ROMÂNIEI
– PSD – 45,67 % – 67 de mandate
– PNL – 20, 41 % – 30 de mandate
– USR – 8,92 % – 13 mandate
– UDMR – 6,24 % – 9 mandate
– ALDE – 6 % – 9 mandate
– PMP – 5,65 % – 8 mandate

CAMERA DEPUTAȚILOR
– PSD – 45,47 % – 154 de mandate
– PNL – 20,04 – 69 de mandate
– USR – 8,87 % – 30 de mandate
– UDMR – 6,18 % – 21 de mandate
– ALDE – 5,62 % – 20 de mandate
– PMP – 5,34 % – 18 mandate
– minoritățile naționale – 17 mandate
Județul Mureș va fi reprezentat în Senatul României de Novak Csaba Zoltan și Csaszar Karoly Zsolt, din partea UDMR, Horea Soporan din partea PSD și Cristian Chirteș de la PNL. La Camera Deputaților, UDMR a obținut 3 mandate, reprezentate de Vass Levente, Eva-Andrea Csep și Biro Zoltan. PSD a obținut două mandate, ocupate de Corneliu Florin Buicu și Dinu Socotar. PNL a reușit să obțină voturi pentru un mandat, reprezentat de Doru Oprișcan. În urma redistribuirii voturilor, USR a primit un mandat, ce o va trimite pe Lavinia Corina Abu-Amra la Camera Deputaților, iar din partea PMP, mureșenii vor fi reprezentați de Emil-Marius Pașcan, ce în legislatura trecută a ocupat funcția de senator și s-a luptat pentru soarta pădurilor din România.
Rezultatele au reprezentat munca echipelor de campanie ale candidaților, dar și a partidelor, iar la final, prin intermediul rețelei de socializare, candidații au transmis mesajele de mulțumire pentru mureșeni, dar și pentru oamenii care le-au fost alături pe parcursul campaniei electorale și nu numai.

Vass Levente – deputat UDMR „Dragi Prieteni! Mulțumesc pentru sprijinul acordat, pentru entuziasmul, bucuria comună. Consultațiile rămân conform promisiunii. Sănătate doresc pentru noi toți!” a fost mesajul adresat de Vass Levente, care va pleca la București, conform deciziei mureșenilor.

Horea Aurel Soporan – senator PSD „48.171 de voturi. Acesta este rezultatul muncii noastre! Este victoria tuturor celor care îşi doresc şi au curajul să creadă într-o Românie puternică, între graniţele căreia să ne regăsim demnitatea. Aşa cum am promis, am scris istorie. Votul vostru are putere. Am demonstrat că suntem o echipă unită şi competentă. Vă mulţumesc pentru încrederea şi pentru efortul vostru!” a scris Horea Soporan pe pagina sa de facebook.

Cristian Chirteș – senator PNL „Un vot se traduce prin încredere. Şi când încrederea vine din partea a zeci de mii de oameni, nu poţi să fii decât onorat. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi, aceea de a vă reprezenta în Senatul României. Acum, la finalul unei competiţii dificile, vreau să vă mulţumesc în primul rând dumneavoastră, mureşenilor. Deopotrivă, mulţumirile şi gândul meu bun se îndreaptă spre primarii PNL din judeţul Mureş, precum şi spre tinerii liberali care s-au implicat în această campanie electorală, pentru a face mai simplă calea ca mesajele mele să ajungă la dumneavoastră. Le mulţumesc pentru obiectivitate jurnaliştilor mureşeni, colegilor şi prietenilor care mi-au fost alături. Competitorilor care s-au implicat în cursa electorală, le adresez felicitări pentru curaj. Viitorilor parlamentari de Mureş, le doresc un singur lucru: să se ridice la înălţimea speranţelor pe care mureşenii şi le-au pus în ei. În ceea ce mă priveşte, începând de astăzi, acesta este obiectivul primordial al activităţii mele profesionale. Rămânem aproape!” a fost mesajul postat de Cristian Chirteș, care a schimbat funcția de deputat pentru cea de senator.

Marius Pașcan – deputat PMP „Am reuşit, am învins, vă mulțumesc tuturor! Iată nucleul dur al însuflețitoarei mele echipe: Cristina şi Bogdan Manoilă. Iar cei care nu se văd acum, dar s-au manifestat prin vot, sunt miile de prieteni şi susținători. Vă asigur că nu am să vă dezamăgesc! Doamne ajută-ne!” au fost cuvintele deputatului Marius Pașcan.
Chiar dacă nu au obținut suficiente voturi pentru un mandat de deputat sau senator, ALDE Mureș au știut să piardă cu fruntea sus. Au dat dovadă de respect pentru munca depusă de contracandidați și i-au felicitat „<Tîrgu Mureș trebuie să iasa din izolare, cu ajutorul noilor parlamentari> spunea domnul primar Florea. Le doresc succes câștigătorilor PSD, PNL, PMP, USR. Am încredere în viitorul Guvern, din care voi face parte, în majoritatea parlamentară care cred că va fi PSD-ALDE. Alegătorilor și membrilor ALDE îi asigur că indiferent de rezultat, ALDE Mureș o să contribuie la deciziile guvernului privind județul Mureș. Cu stima, Dana Varga, Președinte Departamentul Minorități ALDE” a fost mesajul transmis de candidatul ALDE Mureș pentru câștigători.

Indiferent de cine ne reprezintă în Parlament, atât mureșenii cât și întreaga țară are nevoie de parlamentari care să își facă treaba cu conștiinciozitate. Nu cred că românii mai vor parlamentari care să fie surprinși dormind în fotoliile prea comode sau profitând de imunitatea parlamentară. Avem încă încredere. Mai avem și speranță! Până când, numai Dumnezeu știe. Cert este că românii nutresc la un viitor mai bun, cu salarii și pensii mai mari, cu un sistem sanitar și de învățământ bine pus la punct, dar și cu rezultate notabile în privința relațiilor externe. Așadar, succes în următorii patru ani! Să vedem că promisiunile din campania electorală vor deveni realitate, nu vor rămâne doar la nivel de discurs de campanie. Demonstrați că nu v-am trimis la București degeaba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*