Corala „Armonia” – un cor de îngeri pe Pământ

În prag de Crăciun, la ceas de seară, locuitorii din comuna Gurghiu, din județul Mureș, au avut bucuria să primească în sufletele lor magia sărbătorilor de iarnă, adusă de glasurile de îngeri ale membrilor Coralei Bărbătească Ortodoxă ”Armonia”, din Constanța.

Comuna Gurghiu a fost colindată de Armonia

În cadrul unui program inedit, compus dintr-o gamă largă de colinde, tradiționale, moderne, atât în limba engleză cât și în limba română, aceștia au încercat să aducă cât mai aproape de sufletul publicului prezent, povestea și bucuria colindului.
Corala ”Armonia”, a susținut seri de colind în localitățile Cașva, Orșova, Gurghiu și municipiul Reghin, oferind astfel șansa cât mai multor oameni să cunoască muzica de calitate  și farmecul colindelor.
„Ne bucurăm ca în prag de sărbători să-i avem din nou alături de noi pe acești oameni minunați, care prin măiestria glasului, ajung la inimile noastre de fiecare dată, iar locuitorilor din comuna Gurghiu și nu numai le urez sărbători liniștite, împlinite și binecuvântate alături de cei dragi” a declarat Laurențiu Boar, primarul comunei Gurghiu.

Performanţele Armoniei

Corala Bărbătească „Armonia“ a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu, a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala are în palmares două medalii de aur la World Choir Games 2012, desfăşurat în SUA, Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secţiunile Folclor și Cor bărbătesc și una de argint (Muzică sacră) la Campionatului European al Corurilor din 2013, desfășurat la Graz, Austria, două medalii de aur şi Marele Premiu la World Choir Games, ediţia a şaptea, care a avut loc în Riga, Letonia, medalie de aur (Coruri de cameră) în cadrul competiţiilor European Choir Games şi Grand Prix of Nationes (2015, Magdeburg, Germania) și nu în ultimul rând, în perioada 6-16 iulie, la Soci, Rusia, s-a desfăşurat cea de-a IX-a ediţie a World Choir Games (Jocurile Corale Mondiale), cel mai mare concurs de corale din lume, care, odată la doi ani, reuneşte mii de participanţi din întreaga lume şi are drept motto „Cântând împreună, aducem naţiunile împreună”. Ediția din acest an a reunit 12.000 de participanţi (283 de coruri din 36 de ţări), iar Corala „Armonia“ a obţinut medalia de aur la ambele secțiuni din concurs.

Reghineni plini de emoţie

Din componenţa coralei fac parte preoţi, diaconi și studenţi ai Facultăţii de Teologie. Toate aceste performanțe au fost transpuse și s-au regăsit în ropotele de aplauze ale publicului prezent în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin, unde emoția și bucuria vestirii Nașterii Mântuitoare au fost cuvintele de ordine. „O seară minunată, care ne-a umplut pe toți de emoție și ne-au făcut să simțim atât de aproape spiritul sărbătorilor de iarnă. Ne bucurăm că am avut printre noi un asemenea cor valoros, cu asemenea performanțe  și ne-au oferit și în acest an un spectacol inedit ” a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*