2016 un an plin de realizări pentru cetăţenii comunei Ruşii Munţi

După o vară şi o primăvară plină de lucrări şi investiţii substanţiale, după o toamnă bogată, pentru locuitorii comunei Ruşii Munţi a venit momentul contabilizării acestora.

Vrednicia şi implicarea Consiliului Local şi a Primăriei  Ruşii Munţi este dovedită încă odată de numeroasele investiţii şi realizări în folosul locuitorilor din comună, fenomen ce denotă stabilitatea financiară şi nivelul ridicat de trai din această zonă.
chis-balan-ilie-redimensionat
Ruşii Munţi, comuna cu o infrastructură impecabilă

De-a lungul anilor trecuţi, investiţiile în ceea ce priveşte asfaltarea uliţelor din satele comunei Ruşii Munţi, au constituit o prioritate pentru edilul comunei Ruşii Munţi, Ilie Chiş Bălan, care în acest moment se poate mândri cu faptul că nici măcar un metru de uliţă din această comună nu a rămas neasfaltat.”S-a finalizat asfaltarea a 2,4 kilometri de străzi în Morăreni, proiect cu o valoare de  două milioane două sute lei  şi 1000 de metri în comună, constituind uliţe laterale, proiect în valoare de trei sute de mii de lei. Investiţiile erau necesare pentru o infrastructură modernă şi demnă de ruseni” a declarat Ilie Chiş Bălan, primarul comunei Ruşii Munţi. Canalizarea comunei este o altă investiţie majoră de care locuitorii se pot bucura din plin, cu o valoare de 1,7 milioane de euro, proiect finanţat cu fonduri europene, iar racordările cetăţenilor la canalizare s-au iniţiat cu un buget de 1,2 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local. Investiţiile pentru infrastructura comunei nu se vor opri aici, pentru anul următor fiind deja semnate contracte cu o firmă executantă pentru intervenţia la rigolele şi podurile din comună.

Sănătatea rusenilor în atenţia edilului şi a consiliului local

În cadrul şedinţei de consiliu local s-a aprobat  proiectarea şi construirea unui dispensar uman în comună, proiect cu o valoare de patru sute de mii de lei, lucrări care vor debuta începând cu anul 2017. „Pentru anul viitor ne propunem ca valoarea investiţiilor să fie undeva la două milioane de lei, valoare care este meritată pe deplin de rusenii mei, dată fiind valoarea proprie a veniturilor comunei din valorificare masei lemnoase. În ceea ce privește infrastructura comunei Rușii Munți,  pot spune cu mândrie că este la nivel de mediu urban ” a continuat Ilie Chiş Bălan, primarul comunei Ruşii Munţi.

Momentele dedicate sărbătorilor de iarnă

În prag de Moș Nicolae, 220 de copilași din localitate au luat parte la aprinderea iluminatului festiv și răsplătiți cu o mică atenție din partea Moșului. Toate ulițele comunei se bucură de iluminat festiv și fiecare cetățean poate simți cu bucurie magia sărbătorilor de iarnă. Iar la trecerea dintre ani toți locuitorii din comună sunt așteptați în centrul localității pentru a închina un pahar de șampanie și a asculta cuvântul edilului. „Le urez sărbători fericite, la mulți ani! Le mulțumesc că m-au sprijinit și știu că au un edil care merită sprijinit atât la alegerile locale, cât și cele parlamentare și vreau să mulțumesc colegilor din Primărie și Consiliului Local Ruşii Munţi pentru că au îmbrățișat întru totul proiectele pe care le-am propus” a conchis Ilie Chiş Bălan, primarul comunei Ruşii Munţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*