Ziua Naţională a României, marcată la Reghin

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Reghin printr-un program artistic deosebit organizat cu drag de către Primăria şi Consiliul Local Reghin pentru toţi locuitorii municipiului. De la muzică populară, la jocuri, dar şi muzică uşoară, toate au dus la un eveniment bogat.

15321486_1435675546477656_1999368882_oFrigul şi ninsoarea nu i-au împiedicat pe reghineni să i-a parte la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României, ce a avut loc în Piaţa Petru Maior din centrul oraşului. Pe lângă muzică şi distracţie mirosul de kürtős kalács şi vin viert au completat atmosfera de sărbătoare. „Efortul a fost mic faţă de amploarea evenimentului pentru că deja avem experienţă în a organiza evenimente, dar eu sunt foarte, foarte mulţumită şi le mulţumesc tuturor că au stat în frig şi au fost alături de noi şi ştim că efortul nu a fost degeaba, este o zi minunată în care dăm dovadă de unire, am vrut să dăm dovadă de unitate, aşadar şi colegii mei consilieri indiferent de culoarea politică, indiferent dacă au fost de la UDMR, au fost alături de noi pe scenă, şi le mulţumesc pentru faptul că au votat bugetul pentru această zi. Sper că nu a fost un efort inutil. La Mulţi Ani români! La Mulţi Ani Reghin!” a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin. De la această mare sărbătoare nu au lipsit costumele populare care au fost îmbrăcate cu drag şi cu respect pentru a marca importanţa zilei de 1 Decembrie, deputatul Gliga Vasile Ghiorghe fiind unul dintre cei care a purtat cu mândrie costumul popular „când îmbrac costumul popular, simt acea bucurie de a fi român, de siguranţa că aparţii cuiva şi asta este obligaţia noastră, a celor care sunt implicaţi în destinele oamenilor, să transmitem mai departe acest sentiment şi dacă e vorba de Unirea din 1918, cred că e un moment extraordinar să ne trezim, să avem înţelepciunea să fim uniţi, numai uniţi vom conta şi pe plan internaţional. Toţi românii într-un glas vor fi o forţă pe plan mondial”.
Evenimentul a dat startul totodată şi iluminatului festiv care a transformat oraşul în unul de poveste, atât publicul cât şi artiştii care au urcat pe scenă bucurându-se din plin de marea sărbătoare.
15293348_1435675543144323_1299724904_oSurprizele serii au fost Grigore Leşe, care a adus publicului reghinean bucuria de a fi români, programul fiind completat de Haiducii, Akcent şi Lidia Buble.
Îndrăgitul Grigore Leşe s-a simţit extraordinar la Reghin „întotdeauna când vin în judeţul Mureş, oamenii sunt primitori, se vede că au o poveste cu refugierile, se vede că au trăit într-un imperiu, se văd multe lucruri şi toate aceste lucruri se văd când cânţi, prin aplauzele lor, echilibrul sufletesc pe care îl manifestă de fiecare dată când vin aici, şi mă simt bine. A fost seară minunată, o seară unică pentru mine, de mult nu am cântat afară, de 20 de ani”.
Spectacolul luminilor de pe cerul Reghinului, creat de focul de artificii, a marcat finalul sărbătorii dedicate tuturor reghinenilor.
(sursa foto: Marcel Ungureanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*