Poliţist mureşean în misiune operativă în Olanda

Un polițist mureșean printre cei patru polițiști din România care au participat, în perioada 25 – 28 noiembrie, la o misiune operativă în Olanda.
Un polițist de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Tg. Mureș, alături de alți 3 polițiști români, a patrulat, în perioada 25 – 28 noiembrie 2016, în oraşul Roermond – Olanda, împreună cu omologii olandezi şi germani.
Polițiștii români au acordat asistenţă tehnică de specialitate, sprijinind anchetele polițiștilor străini, referitoare la activitatea infracţională.
Acțiunea s-a concentrat pe prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din buzunare, genți şi din magazine, precum și a înşelăciunilor şi a fraudelor cu mijloace electronice de plată, fapte comise într-o zonă comercială în care acționează diverse grupări.
Polițiștii români au participat la activităţi de prevenire, supraveghere şi prindere în flagrant, contribuind la arestarea a 9 persoane, pentru comiterea infracţiunii de furt din magazine.
Astfel de acţiuni sunt menite să susţină cooperarea polițienească internaţională şi să descurajeze potenţialii infractori, polițiștii români fiind la a doua misiune în Olanda, după cea derulată în perioada 3 – 5 iunie a.c., care s-a încheiat cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*