De la 1 ianuarie 2017 creşte preţul abonamentului pentru transportul în comun din Reghin

Abonamentele de călătorie pentru transportul public local prestat de SC RAGCL Reghin, vor fi majorate, asta după ce consilierii locali reghineni au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la acest lucru.
Conform materialului de şedinţă, motivele care au dus la majorarea tarifului abonamentului de călătorie pentru serviciile de transport public local sunt creşterea preţului carburanţilor, creşterea cheltuielilor cu utilităţile, creşterea asigurărilor obligatorii, dar şi creşterea preţurilor la bucurile de consum în general, care invocă creşterea salariilor.
Aşadar, începând cu luna ianuarie a anului viitor, majorarea abonamentelor se va face de la 20 de lei, la 30 de lei, tariful unei călătorii rămânând nemodificat, adică 1 leu/călătorie.
Consilierul Iulius Făgărăşan a propus ca RAGCL să caute o formă de subvenţionare şi să nu se susţină doar din bani publici.
„Ideea de a majora tarifele abonamentelor a fost dată de faptul că un călător care circulă din Ierbuş până în centru, merge şi din centru către Ierbuş. Deci sunt 20 de zile lucrătoare, înseamnă 20 de călătorii, dus-întors fac 40 de călătorii, a 40 de lei. Totuşi pentru a impulsiona lumea pentru a cumpăra abonamente, care este o sursă sigură de venit, în defavoarea vânzării biletelor, am zis să mergem la preţ mediu de 30 de lei. Pentru că nu putem urca de la 20 la 40, să dublăm preţul abonamentului. Luând în calcul faptul că oraşul este foarte mic în comparaţie cu Bucureşti, Constanţa, unde preţul unui bilet este de 1,50, de ani de zile avem tariful de 20 de lei pe abonament, aşa că am zis că ar fi timpul să majorăm preţul” a declarat Portik Adela, directorul RAGCL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*