CL Reghin a aprobat Planul de lucrări pentru beneficiarii de ajutor social

Persoanele care beneficiază de ajutor social ori care primesc hrană la cantina de ajutor social au obligaţia să presteze munci în folosul comunităţii. În acest sens, administraţia locală trebuie să întocmească un Plan de acţiuni sau de lucrări de interes local. Un astfel de Plan a fost întocmit şi pentru anul 2017 pentru persoanele apte de muncă, beneficiare de ajutor social şi pentru hrana primită la cantina de ajutor social, în vederea efectuării orelor de muncă, Plan aprobat de Consiliul Local Reghin.
Conform Legii nr. 416/2011 şi a Legii nr. 208/1997, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia care intră în posesia ajutorului social, are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local cum ar fi să execute întreţinerea curăţeniei, curăţarea de zăpadă a terenurilor de sport, căilor de acces, locurilor de joacă, a parcărilor, întreţinerea parcurilor etc.
În evidenţa Serviciului de Asistenţă Socială s-au aflat în luna noiembrie a acestui an un număr de 216 persoane care beneficiază de ajutor social dintre care de prestat munci în folosul comunităţii trebuie să participe 160 de persoane. Un număr de 23 de persoane beneficiază de masă la cantina de ajutor social, dintre care 12 persoane trebuie să presteze munci în folosul comunităţii.  Dacă un beneficiar nu se prezintă timp de o lună la lucrările cerute, dosarul de ajutor social se suspendă, iar cel de masă la cantină încetează

(C.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*