„Străini în noapte” la Reghin

Lacrimi, emoții, dar și multă bucurie au fost trăirile care s-au putut citi pe chipurile publicului numeros din sala de spectacole a Casei Municipale de Cultura „dr. Eugen Nicoara” din Reghin, pentru piesa „Străini în noapte”. Ropotole de aplauze au răsplătit prestația deosebită a colosului teatrului românesc, Florin Piersic.

Un public numeros a rezonat şi a simţit la intensitate maximă trăirile din cadrul piesei de teatru „Străini în noapte”, roluri interpretate de maestrul Florin Piersic şi Medeea Marinescu.  „Străini în Noapte” este spectacolul ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan.
Protagoniștii sunt Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, și Medeea Marinescu, o actriță extrem de valoroasă pentru generația sa, a cărei interpretare s-a  contopit perfect cu jocul actoricesc unic și remarcabil al maestrului ‚Mărgelatu’.
În piesa „Străini în noapte”, Florin Piersic a jucat rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără. Ea știe cine este el și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturisește mai întâi că este prostituată și îi cere bani, apoi că, de fapt, este reporter și că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situație sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat. Piesa este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiș, ci pentru că este o capodoperă, o piesă de teatru în care aștepți cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice și cum va decurge acțiunea. Acest lucru este foarte important atunci când vine vorba de teatru, deoarece nu trebuie să ai timp să te plictisești când ești în sală.
„A fost o seară deosebită, o seară minunată pe care ne-au oferit-o marii artiști, o seară, sperăm noi, pe placul tuturor celor care au fost prezenți. Ne pare rău însă că de această dată, sala a fost neîncăpătoare, sigur ar mai fi fost doritori, dar sperăm ca Florin Piersic să revină la Reghin. Se simte bine aici, publicul a fost încântat, toată lumea s-a simțit bine, a fost o seară deosebită” a declarat Ioan Conțiu directorul  Casei Municipale de Cultură „dr. Eugen Nicoară” din Reghin.
Publicul reghinean nu este străin spectacolelor oferite de marele actor, acesta arătându-se încântat de fiecare dată.
„Aici la Reghin întotdeauna m-am simțit bine, publicul a fost minunat, s-a comportat exemplar, au simțit piesa au rezonat și au reacționat în consecință, dovadă au fost aplauzele de la final. Vorba maestrului Beligan „fără public, fără dumneavoastră, suntem pierduți”. Vă îmbrățișez și vă sărut cu drag, vă doresc o toamnă și o iarnă minunată… Eu mă întorc” a declarat marele actor Florin Piersic.
Deşi pentru prima dată la Reghin, cunoscuta  actriţă Medeea Marinescu, a simţit din plin trăirile şi bucuria publicului reghinean. „E prima oară când vin la Reghin și am rămas profund impresionată de căldura pe care publicul mi-a transmis-o, sper să fie începutul unei prietenii frumoase cu publicul de aici” a precizat actrița Medeea Marinescu. Organizatorii îşi doresc să aducă publicului reghinean cât mai multe astfel de momente deosebite şi cu o intensitate la fel de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*