Clubul Rotary Reghin, din nou în acţiune

Proiectele de succes ale Clubului Rotary sunt continuate an de an. Sprijinirea sistemului de învățământ este unul dintre scopurile rotarienilor, iar faptul că există continuitate reprezintă un beneficiu pentru toți factorii care iau parte la procesul instructiv educativ, aceste proiecte bucurându-se de un real succes.

Unul dintre acestea a fost „Material didactic pentru învăţământul preşcolar”, prin care atât cadrele didactice, cât şi cei mici se pot bucura de activităţi mai ample datorită materialelor didactice primite.
Proiectul a fost inițiat în urmă cu cinci ani, timp în care au fost duse grădiniţelor din municipiul Reghin materiale didactice aduse special pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor la grupă.
Membrii Rotary s-au bucurat de un feed-back pozitiv, obiectee oferite constând în consumabile de nelipsit din sistemul educativ al preşcolarilor. „Aducem în fiecare an la toate grădiniţele şi căminele din oraş, câte o cutie cu material didactic, încercând să-l suplinim pe cel pe care îl au deja în unităţi, ca să evităm şi să eliminăm absenteismul în învăţământul preşcolar. Acesta este scopul numărul 1. Noi suntem deschişi la orice iniţiativă din partea cadrelor didactice, încercăm să ajutăm, doar că sunt foarte multe arii în care acţionăm pe plan local şi puterile sunt limitate, încercăm să ajungem peste tot, dar nu reușim de fiecare dată” a declarat Mihai Badiu, membru Club Rotary Reghin.
Fiecare grupă a primit hârtie colorată, acuarele, plastelină şi multe alte materiale menite să transforme activităţile în distracţie.
Bucuria a venit mai mult din partea celor mici, care i-au răsplătit pe rotarieni cu un cântecel şi multe zâmbete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*