Ştiaţi că?

Procesul de îmbătrânire poate fi întârziat cu ajutorul exercițiilor fizice.Studiile recente arată că 25 de minute pe zi de mers pe jos, adaugă 7 ani de viață. Exercițiile moderate pot înjumătăți riscul de deces cauzat de un atac de cord în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani.

Există două moduri de a te gâdila: gargalesis și knismesis. Gargalesis este un tip de gâdilat puternic, ce produce râsul și mișcările necontrolate ale corpului, în timp ce knismesis apare când mișcările și senzațiile sunt ușoare, mai mult percepute ca o mâncărime (prurit).

O echipă de cercetători americani au demonstrat rolul inhibitor al unui antioxidant derivat din struguri și care se găsește în vin (resveratrolul) asupra bacteriei care provoacă acneea – Propionibacterium acnes.  Resveratrolul este antioxidantul pentru care unii medici recomandă consumul moderat de vin pentru păstrarea sănătății inimii.

Premiul Nobel pentru Medicină în 2016 a fost câștigat de profesorul  Yoshinori Ohsumi, specializat în biologie celulară de la Institutul Tehnologic din Tokyo. Premiul Nobel îi revine pentru descoperirile sale în domeniul mecanismelor autofagiei, descoperind mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut, ceea ce ar putea duce la o mai bună înțelegere a unor boli precum cancerul, afecțiunile neurodegenerative și cele infecțioase.
Sursa:     www.romedic.ro
www.nobelprize.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*