Concursul pentru directori, o provocare

Începutul de an școlar a venit cu noi provocări și pentru cei care își doresc să bifeze în cariera lor o funcție de director pentru o instituție de învățământ. 31 de candidați pentru ocuparea funcției de director au fost declarați respinși în urma susținerii probei scrise, prevăzută în programa de examinare, în cadrul concursului din data de 12 octombrie.

Conform reprezentanților Inspectoratului  Școlar Județean Mureș, aceștia nu au obținut punctajul necesar, respectiv 35 de puncte din totalul de 50.  Concursul pentru ocuparea funcției de director în cadrul unităților de învățământ a dat bătai de cap celor 31 de candidați care nu au obținut punctajul necesar promovării probei. Totodată, inspectorul școlar general adjunct, Illes Ildiko spune că s-a înregistrat și un caz de absenteism „257 de concurenți au susținut proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de director, dintre care au promovat 223, deci au fost respinși 31, am avut un absent și avem doi candidați care urmează să li se  evalueze lucrările, deoarece nu au avut în comisie reprezentanți delegați din consiliile locale”.  În cursul zilelor următoare se vor efectua programările pentru probele de interviu și analiza CV-urilor care vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie.

Vă reamintim că la nivelul județului Mureș au fost scoase la concurs 269 de posturi de directori. Chiar dacă s-au depus inițial 261 de dosare, 40 de școli mureșene figurau pe listă fără vreun candidat, acest deficit fiind completat de numărul candidaților respinși după susținerea primei probe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*