Înfrângere pentru reghinence în debutul Campionatului de fotbal feminin

Viitorul Reghin a disputat primul meci din Campionatul 2016 – 2017 pe terenul Avântul duminică, 2 octombrie împotriva celor de la Armonia Dolheşti.
Antrenorul Vasile Costan a fost nevoit să scoată pe teren chiar de la începutul meciului o echipă nu tocmai închegată, asta după ce câteva dintre jucătoare nu s-au putut prezenta pe teren, printre care Adriana Fărcaş care este suspendată trei etape, Andrada Vanu a suferit operaţie de ruptură de ligament, în timp ce atacantul Alina Casoni, dar şi Ileana Matei şi Roxana Zamfir nu s-au putut prezenta din cauza serviciului.
Titularii trimişi pe teren de Vasile Costan au fost: Izabela Korpos – portar, Andreea Lupei, Denisa Marcea, Georgiana Nistor, Mădălina Luca, Bianca Butiurcă, Bajkő Emese, Alexandra Pop, Nagy Renata, Mădălina Chiş, Roberta Dănilă.
Meciul constând pentru prima etapă, seria I – Est, a fost unul strâns, cu ocazii de gol ratate de ambele părţi.
Pe când reghinencele visau la un egal, aducând un punct în clasament, golul victoriei pentru echipa oaspete a venit în minutul 90, Viitorul Reghin pierzând astfel posibilitatea de a termina la egal. „Am început slab meciul, chiar din minutul nouă eram conduşi cu 0 – 1. Am fugit după egalare, reuşind în minutul 22 prin Roberta Dănilă, o jucătoare adusă de la Baia Mare, să marcăm. Până la pauză am ratat câteva ocazii mari, dar portarul echipei oaspete a fost într-o zi de graţie. În repriza a doua, scorul a fost 1 – 2, am egalat prin căpitanul echipei Bianca Butiurcă în minutul 75. Am început să dominăm jocul, dar în minutul 90 am primit încă un gol din corner” a declarat antrenorul reghinencelor, Vasile Costan.
Pregătirea echipei s-a făcut pe terenul Metalul, dar şi pe terenul sintetic din Breaza. „Vreau să mulţumesc pe această cale primarului comunei Breaza, Gheorghe Chira pentru condiţiile oferite şi pentru faptul că ne susţine. Chiar avem din Breaza o fată care a debutat în echipa mare. Am concesionat pe 25 de ani un teren de la Breaza pentru care am făcut un proiect european şi aşteptăm să vedem dacă se aprobă pentru a face acolo un teren de fotbal. Mai am patru – cinci fete de perspectivă de 12 respectiv 13 ani, care prin muncă şi pregătire pot prinde echipa mare” a adăugat Vasile Costan.
Antrenorul reghinencelor este nevoit la fiecare început de Campionat să intre în joc cu fete noi, cu debutante, asta în condiţiile în care unele dintre fete pleacă de la echipă, fie pentru a urma o facultate, fie pentru un loc de muncă.
Pentru fetele de la Viitorul Reghin urmează un meci în deplasare la Alexandria în data de  9 octombrie, iar apoi, un meci pe care-l vor disputa pe teren propriu contra celor de la Paşcani în data de 16 octombrie.

Cezara ŞTEFAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*