Ziua Recoltei, la Reghin

Festivalul cântecului şi obiceiului străbun

În data de 24 septembrie 2016 vă aşteptăm la cea de-a XIV-a ediţie a  ZILEI RECOLTEI, pe platoul din faţa fermelor Gliga (în direcţia Breaza). Evenimentul este organizat de Fundația Cultural – Umanitară “Vioara”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin. Gazda evenimentului este familia d-lui deputat Gliga Vasile Ghiorghe.
Îşi vor prezenta oferta de sezon – fructe, legume, brânzeturi, must, vin, miere de albine, castane etc. –  producătorii din Reghin şi din împrejurimi. De asemenea, se pun murături, se fac dulceţuri, compoturi, zacuscă! Iar de poftă, castane, boabe de porum fiert cu zahăr, bostani copţi!
Pe scena special amenajată se va desfăşura un program artistic, între orele 10 și 19, la care sunt invitați toți soliştii renumiţi din zonă, acompaniaţi de orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin. În cadrul Festivalului Cântecului și Obiceiului Străbun participă ansambluri şi rapsozi din comunele din împrejurimi. Parada portului popular se va face cu plecare din centrul oraşului (de la Poştă, la ora 13.00), însoţiţi de FANFARA municipiului Reghin.
Sunteţi, de asemenea, provocaţi la un CONCURS DE GĂTIT – sarmale, gulas, plăcinte şi gogoşi! Se poate înscrie orice echipă (minim 3 persoane), din Reghin sau din împrejurimi. Echipele pot fi, de asemenea, pe structură zonală (sate/comune, cartiere) sau organizaţii/instituţii. Organizatorii asigură ingredientele de bază pentru mâncărurile anunţate a intra în concurs (carne, varză, cârnaţi, cartofi, ouă, ulei, făină, zahăr etc.). Toate ingredientele specifice și condimentele trebuiesc aduse de echipele participante. Înscrierile la concurs se fac până vineri, 23 septembrie. Organizatorii întreţin şi focul, aduc vesela pentru consumul preparatelor, iar participanţilor le revine doar talentul într-ale gătitului! Numeroasele premii şi Marele Premiu – „Sărmăluţa de aur” sunt surprize la faţa locului!
Evenimentul va fi transmis în direct de Ardeal TV.

Vă aşteptăm cu drag!

Detalii, la nr. de tel. 0745 348.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*