Ziua Porumbului la Dumbrăvioara

Sute de agricultori și fermieri, colaboratori și persoane care au dorit să ia contact cu ultimele noutăți în materie de cultura porumbului și a rapiței, au partivipat în data de 9 septembrie, în localitatea Dumbrăvioara, la Ziua Porumbului, eveniment ajuns la a doua ediție. Organizatorii, Chemark Rom și Agro Prest, în parteneriat cu Du Pont, le-au pregătit oaspeților tehnologiile aplicate pe loturile demonstrative cultivate cu hibrizi de porumb, dar și demonstrații în materie de pregătirea solului pentru cultura rapiței, precum și prezentarea utilajelor necesare pentru o cultură performantă.
„Am ajuns la a doua ediție, cu invitați numeroși, cu performanțe demonstrate în câmp, fapt ce ne încurajează să spunem că Ziua Porumbului este un eveniment reușit” au fost cuvintele organizatorului Dragoș Moldovan, care alături de întreaga familie a reușit să demonstreze că în județul Mureș se poate face agricultură performantă.
Firmele participante la Ziua Porumbului au dovedit calitatea hibrizilor de porumb pe care îi propun pentru cultura viitoare, invitații având ocazia să vadă felul în care au evoluat loturile demonstrative, prin aplicarea tehnologiilor moderne.
„Am venit la Ziua Porumbului pentru că Dragoș Moldovan, alături de alți agricultori din județ au demonstrat că se poate face agricultură la noi, iar asta nu poate decât să mă bucure. În felul acesta, pot intra în contact direct cu problemele agricultorilor din județ, pentru că sunt prezenți în număr mare” a declarat deputatul Gliga Vasile Ghiorghe, care a fost prezent la acest eveniment, din dorința de a intra în contact cu noutățile în agricultură, dar și cu problemele pe care le confruntă agricultorii din județ, pentru a putea să vorbească despre ele în cunoștință de cauză în Parlamentul României.
Totodată, utilajele John Deere au făcut senzație în demonstrația pe care au realizat-o pe parcela de pământ, pe care au pregătit-o pentru cultura rapiței. Utilajele performante au fost prezentate oaspeților, aceștia intrând în contact cu reprezentanții firmelor alături de care vor putea să obțină culturi bogate în culturile viitoare și implicit, în agricultură.
Evenimentul a continuat cu o masă câmpenească, organizatorii oferindu-le oaspeților prilejul de a petrece  alături de Vlăduța Lupău și Mihaela Botoș Lateș.

(FOTO: Arhivă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*