Persoanele defavorizate, în atenţia Consiliului Local Reghin

Consilierii locali ai Municipiului Reghin s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a dezbate şi vota cele cinci puncte de pe ordinea de zi. Proiecte de hotărâre privind contracte de colaborare, sume alocate folclorului, rectificări bugetare, soarta câinilor maidanezi, dar şi programe de integrare pentru rromi au fost amplu dezbătute de  cei 17 consilieri prezenţi.
Unul dintre proiectele de hotărâre de mare interes pentru consilierii reghineni a fost programul de integrare pentru persoanele defavorizate. Proiectul „Dezvoltare integrată în comunitatea marginalizată din Apalina, Reghin”  face parte din programul „Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome”. Programul Operațional Capital Uman (PO CU) stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007-2013 şi contribuind, totodată, la atingerea obiectivului general al Acordului de Parteneriat, implicit al Fondurilor Europene Structurale şi de Investiții din România, şi anume, de a reduce disparităţile de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre ale UE.
„Cea mai mare bucurie a mea de a accesa aceste fonduri este ca am cuprins cele două blocuri de garsoniere, blocul 7 și blocul 9 din Texas pentru reabilitare totală, iar condiţia este ca 25%  dintre beneficiari să fie de etnie rromă. Este un proiect benefic pentru noi, deoarece peste 200 de persoane vor fi integrate într-un program de perfecţionare, ieşind cu meserii necesare pentru municipiu, iar atât angajatorii cât şi cursanţii vor primi stimulente financiare” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin
Tot ca urmare a proiectului, autorităţile îşi doresc să înfiinţeze în Apalina un punct sanitar, să racordeze toate familiile din această zonă la reţeaua de apă şi canalizare, dar şi să reabiliteze şcoala din zonă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*