OCHIUL MAGIC: Oraşul nostru, gunoaiele nimănui…

La nivel naţional, o mare problemă o constituie gunoaiele aruncate în apă. Despre acest subiect la nivel de Reghin s-a scris şi vorbit mult, însă totul în zadar, pentru că mereu se găseşte câte-un „neica nimeni”, care răstoarnă căruţa cu nepăsare tocmai în urbea noastră.
acum-cateva-saptamani-pe-canalul-morii-la-gat-pe-strada-baiiAm primit pe mail-ul redacţiei o imagine care face mai mult decât o mie de cuvinte. Fotografia este făcută în urmă cu câteva săptămâni pe Canalul Morii, strada Băii, zona la „Gat”, mai precis intrarea în Parcul Tineretului. Frumos decor la intrarea într-un parc, n-am ce spune!
M-am tot gândit ce aş putea comenta pe marginea acestei imagini, care este atât de sugestivă de rămân fără glas. Totuşi…ar fi câteva lucruri de spus.
Zic aşa:
Atunci când consumaţi lichide dintr-un pet, o sticlă, nu vă beţi şi minţile! Nu faceţi altceva decât să lăsaţi în urma voastră caracterul, dar şi năravul prost, învăţat numai voi ştiţi de unde. Când aruncaţi o sticlă la voia întâmplării, gândiţi-vă cum v-aţi simţi dacă cineva v-ar umple buzunarele cu resturi menajere. Ori de ce nu, fă tu, cel care nu te poţi abţine să arunci în stânga şi-n dreapta, o baie-n murdărie. Scaldă-te în gunoaie, vezi cât de frumos îţi poate atunci mirosi prostia!
Avem zone frumoase în oraş, dar sunt urâţite de mâna omenească. Oriunde te-ai învârti prin Reghin, te loveşti de nesăbuinţa celor care fac din locul în care trăim, un uriaş container de gunoaie. Respirăm şi mâncăm printre gunoaie. Din pricina altora, ajungem să credem că aruncatul pe jos al gunoaielor este normalitate, iar aruncarea mizeriei la pubelă este o înjosire!?

Cezara ŞTEFAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*