O nouă ediţie Bookfest la Tîrgu Mureş

Chiar înaintea începerii noului an şcolar, Teatrul Naţional din Tîrgu Mureş a fost gazda celei de-a III-a ediţii a Salonului de Carte Bookfest ce s-a desfăşurat în perioada 8-11 septembrie. Bookfest este cel mai important salon de carte din România, un eveniment al industriei editoriale marcant, la care mii de iubitori de carte îi trec pragul. Cele mai vândute cărţi ale momentului au fost disponibile pentru cititorii înrăiţi, dar şi pentru cei curioşi care au vrut să descopere această lume a cărţilor. „Anul trecut a fost prima dată când am avut patru zile de Bookfest, anul acesta s-a desfăşurat din nou pe patru zile, în prima ediţie desfăşurată la Tîrgu Mureş avusesem doar trei. Ne-am dezvoltat oarecum un mecanism acum prin care reuşim să ajungem mai uşor la lucrurile care ne interesează, mi-aş dori ca pe viitor să avem o colaborare mai intensă cu şcolile” a declarat Mihai Mitrică, director executiv Asociaţia Editorilor din România.
În cadrul evenimentului, cititorii s-au putut întâlni cu istoricul Lucian Boia, care şi-a prezentat cel mai recent volum „Strania istorie a comunismului românesc”, câştigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, Claudiu Florian, Marko Bela, Bogdan Munteanu, Radu Paraschivescu şi mulţi alţi scriitori. „Avem circa 50 de edituri reprezentate la Bookfest, însă aici nu contează numărul, contează relevanţa celor prezenţi, iar vizitatorii găsesc fiecare pe domeniul propriu de interes în ceea ce priveşte cartea, în domeniul generalist, satisfacem toate gusturile” a mai precizat  Mihai Mitrică.
Cei care au ratat Bookfestul de la Tîrgu Mureş au posibilitatea de a-l vizita şi în Cluj Napoca în data de 29 septembrie, fiind găzduit de Parcul Central. (D.P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*