Început de an şcolar în instituţiile de învăţământ reghinene

A venit toamna cu frumuseţea şi bucuriile ei, prilejuite de transformările suferite de natură în acest frumos anotimp, dar şi de începerea cursurilor în şcoli.
Începutul de an şcolar oferă fiecărei generaţii momente unice şi de nedescris. Trăirile unei astfel de zile pot fi foarte uşor comparate cu  o frunză desprinsă de pe ram, ca o rândunică ce îşi ia zborul de lângă aripa ocrotitoare a mamei.
12 septembrie 2016 este ziua ce va rămâne pentru mulţi ani în mintea şi sufletele bobocilor de ciclu primar, gimnazial şi liceeal, care au păşit sfioşi şi plini de emoţie, bucurie şi speranţă spre nou și provocare . Clopoţelul ce anunţă prima zi de şcoală a sunat în toate unitățile de învăţământ din Municipiul Reghin
Cu buchete de flori viu colorate, cu tremur în glas şi emoţie, bobocii clasei pregătitoare, dar şi cei care nu sunt la prima întâlnire cu şcoala, au păşit pe treptele cunoaşterii, mânaţi de dorinţa de a descoperi lucruri noi.
Pregătite cu multă răbdare şi desagi de cunoştinţe, învăţătoarele şi-au primit „puişorii” cu braţele deschise.
„Pregătirea pentru noul an şcolar a fost cu multă emoţie, bucurie şi dăruire. Am aşteptat cu sufletul la gură această zi minunată, în care îmi voi deschide braţele spre a primi o altă generaţie de învăţăcei sfioşi” a declarat Valeria Cârje, învăţătoare la clasa pregătitoare.
Nici liceeni nu au avut mai puţine emoţii, pentru unii fiind ultima festivitate de începere a unei clase liceeale, urmând ca în toamnă să-şi ia zborul spre alte zări.
Pentru mulţi dintre diriginţi, clasele au devenit o a doua familie, pe care an de an se străduiesc să o ducă spre performanţă şi calitate în educaţie.
„I-am preluat în clasa a X-a şi am reuşit împreună să realizăm multe performanţe şcolare, dar şi să legăm strânse prietenii, având din fiecare experienţă ceva bun de învăţat” a declarat profesorul diriginte, Aurelian Mărginean.
Unităţile de învăţământ, în parteneriat cu administrația locală,  au pregătit pentru elevi, săli frumos gătite şi luminoase pentru a le face procesul educativ cât mai uşor.
„Urez putere de muncă tuturor cadrelor didactice şi elevilor care au păşit cu dreptul în noul an şcolar, în clase frumos pregătite, oferindu-le cadrul perfect pentru a obţine  performanţe” a declarat Cristina Pantelimon,  directorul Liceul Tehnologic „Petru Maior” Reghin.
Atât autorităţile locale, cât şi cele judeţene au fost alături de elevii, părinţii şi profesorii reghineni în prima zi de şoală din acest an.
„Suntem mândri că elevii reghineni obţin an de an rezultate deosebite, dovedind calitatea instituţiilor din municipiul nostru. Susţinem şi investim în educaţie pentru că este motorul societăţii viitoare, prin elevii ce ies de pe băncile şcolii” a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin
Cu forţe proaspete, cu multe ambiţii şi dominaţi de dorinţa de a descoperi lucruri şi cunoştinţe noi, elevii au spus start unui nou an şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*