”Îmi doresc salarii cel puțin la nivelul ajutorului social din Vest”

În ultimele săptămâni am avut numeroase întâlniri atât cu organizațiile locale ale PSD, cât și cu cetățeni din tot județul. Problemele ridicate au fost dintre cele mai diverse, dar ceea ce se repetă în mod constant este problema salariilor și a locurilor de muncă. Într-adevăr, în condițiile unui salariu din România de 10-15 ori mai mic ca cel din străinătate, nu putem vorbi de un nivel de trai decent, de un viitor optimist pentru noi și copiii noștri. Nu este normal ca în România salariul să fie mai mic decât ajutorul social din străinătate și îmi doresc ca acest aspect să devină prioritatea zero pentru toți factorii decidenți la nivel central. PSD a fost întotdeauna alături de cei mulți și de nevoile lor și de aceea am militat și am și reușit să obținem o creștere a nivelului de trai, indiferent că vorbim despre scăderea taxelor și a contribuțiilor sociale, de restituirea banilor reținuți abuziv de către alte guverne, de creșterea pensiilor sau majorarea salariilor.
Aici este vorba despre un cerc vicios. Venituri mici înseamnă putere scăzută de cumpărare, care se reflectă într-o reducere a producției locale, înseamnă taxe mai mici și, implicit, investiții mai puține în interesul cetățeanului. Pe de altă parte, o creștere a salariilor, pe lângă impactul direct în economia națională, înseamnă și taxe mai mari la buget, iar astfel s-ar găsi bani pentru profesori sau doctori.
Pe de altă parte, îmi doresc ca producția locală să fie mai bine sprijinită. Orice facilitate acordată celor care valorifică superior materia primă, în loc să o vândă sau să o exporte, indiferent că vorbim de industria de prelucrare a lemnului sau de producția de tractoare, ar ajuta la crearea de locuri de muncă, ar duce la o creștere a profitului și a taxelor către stat. De exemplu, o reducere a impozitului pe profitul reinvestit le-ar da posibilitatea producătorilor să își extindă și să își modernizeze activitatea.
Sunt măsuri care necesită curaj însă doar prin muncă și asumarea de riscuri se poate ajunge la performanță, pe toate aspectele vieții.

Vasile Gliga, deputat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*