Ziua Comunei Deda

dsc_2386Ziua de 3 septembrie a fost zi de sărbătoare pentru cetățenii comunei Deda. Primăria și Consiliul Local al comunei Deda, în frunte cu primarul Lucreția Cadar, au organizat „Ziua Comunei Deda”, pe platoul de lângă râul Mureș, spațiu care a beneficiat de investiții majore „am realizat o investiție pe acest spațiu și am constatat cu bucurie că cetățenii au venit în număr mare pentru a vedea noua fațadă a Pieței, iar azi au venit să petreacă. Investițiile nu se vor opri aici, acum lucrăm la proiectul pentru asfaltarea și pavarea spațiului, iar în primăvara anului viitor vom realiza investiția” a precizat primarul comunei Deda, Lucreția Cadar.

Cetățeni de onoare și cupluri felicitate pentru „Nunta de aur”
Organizatorii au felicitat cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsnicie, în semn de respect pentru exemplul pe care aceștia îl oferă urmașilor lor. Pe lângă premierea celor 15 cupluri, primarul Lucreția Cadar, împreună cu viceprimarul Marius Ceontea și Consiliul Local Deda au decis ca trei cetățeni ai comunei Deda să fie declarați cetățeni de onoare. Astfel, părintele Dumitru Fărcaș, alături de vechii primari Ioan Ghidiu și Gavril Pășcan au primit titlul de cetățeni de onoare ai comunei, în semn de respect și prețuire pentru activitatea și binele adus comunei Deda.

Cadou muzical în dar de ziua Comunei Deda
Pe scena evenimentului au evoluat interpreți de muzică populară renumiți Cristian Pomohaci, Leontina Pop, dar și tinere talente care au smuls aplauze de la publicul prezent. Ansamblul „Cununa Călimanilor” din Deda a făcut senzație, grupa mică a ansamblului prezentând suite de jocuri populare din diverse zone etnofolclorice ale țării, iar surpriza acestei ediții a constat în faptul că tinerii care au evoluat în trecut în cadrul acestui ansamblu s-au reunit pentru a le oferi părinților, rudelor și prietenilor, în dar de ziua comunei, câteva jocuri prin intermediul cărora au purtat renumele comunei Deda pe cele mai înalte culmi ale succesului. Momentul a fost extrem de emoționant, mai ales pentru faptul că aceștia s-au reîntors acasă din zone îndepărtate ale țării și nu numai.
Sidonia Prodan, Formația Haiducii și Mandinga i-au făcut pe cei prezenți să danseze și să cânte pe ritmurile muzicii ușoare, seara încheindu-se cu un spectaculos foc de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*