Şcoală de Vară la Vătava

Dacă pentru tot mai mulţi copii, vacanţa înseamnă tablete, calculatoare, internet sau conversaţii interminabile pe site-urile de socializare, în această vară copiii locuitorilor din Vătava nu au avut prea mult timp pentru toate acestea.
O altfel de vacanţă a fost pusă la dispoziţia copiilor şi tinerilor din Vătava. Timp de o lună şi jumătate participanţii au avut posibilitatea să petreacă momente distractive, culturale şi creative în cadrul primei ediţii a şcolii de vară de la Vătava, iniţiată de către preotul paroh din localitate, Vasile Rotaru. „Şcoala de Vară este un proiect aflat la prima ediţie, care s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul copiilor şi al tinerilor din localitatea noastră. Ideea acestui proiect a venit din dorinţa de a oferi copiilor din mediul rural şansa de a cunoaşte un alt mod de petrecere al vacanţelor. ” a declarat preotul Vasile Rotaru.
Organizatorii s-au străduit să ofere celor prezenti, pe lângă tainele picturii pe sticlă sau ale cusutului, numeroase activităţi sportive, culinare, educative. Tainele picturii pe sticlă au fost dezvăluite de profesorul Ioan Vodă din Tîrgu Mureş, care le-a deschis elevilor dragostea pentru această artă.
vatava „A fost un proiect vast ce s-a întins pe o perioadă destul de lungă, în care am încercat să le oferim participanţilor activităţi variate, pentru toate gusturile şi nădăjduim ca pe viitor, tabăra să devină o tradiţie în comunitatea noastră” a mai adăugat preotul Vasile Rotaru.
Iniţiativa parohiei  a fost răsplătită de către participanţi cu zâmbete  şi bucurie, aşteptând cu mare drag următoarea ediţie, iar operele de artă rezultate în urma activităţilor au fost luate acasă de micii meşteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*