Panouri de informare pentru prigoriile din Reghin

13590324_1733903626867991_7119634963172906172_nConsilierii locali reghineni au aprobat în şedinţa ordinară a Consiliului Local Reghin, proiectul de hotărâre privind amplasarea unui punct de informare a populaţiei cu privire la specia de pasăre Prigorie – Merops Apiaster în zona Pădurea Rotundă.
În zona releului de la Pădurea Rotundă, trăieşte o colonie de păsări numite prigorii, o specie migratoare, ocrotită prin lege în Europa. Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, constituie contravenţie. Perturbarea prigoriei, distrugerea cuiburilor, uciderea sau capturarea prigoriei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Această iniţiativă vine după ce tot mai des, cuiburile prigoriilor sunt distruse, populaţia din Reghin necunoscând adevărata valoare a acestor păsări. Un grup de studenţi şi profesorul lor din Germania, au făcut un documentar despre prezenţa prigoriilor în Reghin, cât şi despre faptul că anumite persoane au astupat găurile cuiburilor cu cârpe, hârtie sau flacoane.

C.Ș.
 (sursa foto: facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*