Omagiu adus eroilor din Primul Război Mondial

Municipiul Reghin în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţul Mureş, Garnizoana Tîrgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş a marcat 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial printr-o ceremonie discretă, aducând astfel, un omagiu eroilor români care au luptat şi s-au jertfit în slujba Patriei.
În memoria eroilor a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă la care au participat reprezentanţi ai Parlamentului României, Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Ministerul Apărării Naţionale, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” Mureș şi reprezentanţi ai Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Mureș, aceştia rostind în cadrul evenimentului numele soldaţilor căzuţi în luptă. „Din punctul meu de vedere este un lucru foarte important, până la urmă faptul că noi existăm, faptul că trăim într-o societate liberă, îl datorăm acestor eroi” a declarat Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, prezent la ceremonia militară.
Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului național al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial şi s-a desfăşurat simultan în mai multe locaţii din judeţul Mureş. Deputatul Gliga Vasile Ghiorghe este unul dintre politicienii care încurajează astfel de ceremonii „întotdeauna când mă gândesc în trecut, spun că părinţilor şi strămoşilor noștri le datorăm ceea ce suntem noi astăzi, dar în anumite momente ale istoriei, în 1918, acești eroi pe care îi comemorăm, au decis soarta României în lume”. Reprezentaţii instituţiilor prezente la ceremonie au lăsat o floare la baza monumentului ridicat în municipiul Reghin şi au aprins o lumânare în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*