“Icoana din sufletul copilului”

Tabăra de vară pentu copii, organizată de Biserica cu hramul Sfânta Treime, prin Centrul de zi Maria II din Reghin, a fost un real succes. De la vârste fragede până la studenţi, toţi au încercat să petreacă momente unice într-un cadru deosebit. Prin pictură, elevii au încercat să descopere tainele a ceea ce înseamnă această artă, precum și diferite tehnici specifice picturii pe sticlă.
icoane-pe-stical-4Timp de o lună, sticla a prins viaţă în mânuţele celor mai pricepuţi învăţăcei, munca lor şi dăruirea fiind apreciate şi răsplătite. „Am încununat munca copilaşilor prin sfinţirea icoanelor. Au fost în această tabără aproximativ 85 de copii şi ne-am bucurat că părinţii i-au adus pentru a-şi petrece câteva ore pe zi într-un mod plăcut şi frumos, prin care să spună o rugăciune, chiar dacă au conştientizat sau nu acest lucru” a declarat preotul Dimitrie Gherman, organizator al taberei de vară dedicată picturii pe sticlă.
După o implicare desăvârşită, participanţii au reuşit să expună publicului icoanele pictate prin diferite tehnici, acestea fiind admirate de către cei prezenţi la ceremonia de sfinţire atât de importantă pentru participanţi. Monica Dan, coordonatorul taberei, a declarat că a fost o experienţă deosebită „este pentru prima dată când lucrăm cu tineri de la vârsta de 4, 5 ani şi până la studenţi. Copiii sunt dornici să cunoască ceva nou, mulţi dintre ei au pictat pe hârtie cu pensulă şi acuarele, dar mai puţini pe sticlă, a fost o noutate pentru ei, un început”. Participanţii au fost foarte încântaţi de faptul că au avut posibilitatea să petreacă o altfel de vacanţă, iar creaţiile lor le vor decora de acum casele.
Organizatorii îşi doresc ca pe viitor să mai poată aduce pe chipurile micuţilor la fel de multă bucurie prin organizarea a cât mai multe astfel de activități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*