Festivalul Cepei de la Suseni promovează specificul comunei

Mircea Mariș, edilul comunei Suseni, a organizat o nouă ediție a Festivalului Cepei, în localitatea Suseni. „Ideea de la care a pornit Festivalul Cepei a fost aceea de a promova specificul comunei noastre, ceapa de Suseni fiind cunoscută atât la nivel local cât și național, beneficiind de poziționarea localității noastre pe drumul european E 578.

Pe lângă acest aspect, am considerat că cetățenii au nevoie de o sărbătoare la care să participe toată comuna” a precizat Mircea Mariș, primarul comunei Suseni. Festivalul, organizat de Primăria și Consiliul Local Suseni i-a unit pe cetățenii comunei, astfel că participarea a fost extrem de numeroasă. Rețeta a fost relativ ușoară: spectacolul de primă clasă, asezonat cu multă voie bună și presărat cu ceapa de Suseni, care a tronat în văzul celor care au asistat la programul de pe scena amplasată pe terenul de fotbal din Suseni, au fost ingredientele necesare pentru două zile de petrecere, unde cei prezenți au putut degusta din produsele culinare pregătite de organizatori și comercianți. Nu a lipsit iahnia de fasole, gulyaș-ul, tocana de miel, dar nici frigăruile și paharul plin cu voie bună.
suseni-ceapa-6Pentru Mircea Mariș, evenimentul a însemnat multe zile de muncă, de pregătire a programului, dar și de gazdă bună pe perioada Festivalului Cepei. Alături de familie, prietenii și rudele apropiate, Mircea Mariș a reușit să îi facă pe oaspeți să se simtă foarte bine, iar pe mezinul familiei, Darius, să trăiască din plin surpriza pregătită cu ocazia aniversării. „Astăzi este ziua lui Darius și i-am pregătit un cadou special pe care nu am reușit să-l oferim decât acum. Mă bucură faptul că am familia alături de mine și le mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru reușita acestui eveniment” a ținut să menționeze primarul comunei Suseni.
Deschiderea oficială a fost realizată cu prezența deputatului Cristian Chirteș, a consilierilor județeni Mara Togănel, Erwin Molnar, Ionela Balaș, președintele PNL Mureș Doru Oprișcan, fapt ce demonstrează că Festivalul Cepei de la Suseni este un eveniment important pentru județul Mureș și nu numai.
Spectatorii au fost încântați de programul de la scenă, oferit de interpreții Mihaela și Ciprian Istrate, Alexandru Rusu, Florin Vos, Ansamblurile din Suseni și Luieriu, dar și alți interpreți de muzică, aplauzele publicului demonstrând faptul că evenimentul a fost o reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*