Exercițiu la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş desfăşoară în data de 24 august, începând cu ora 10:00, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș.

 

Situația tactică presupune producerea unui incendiu în podul clădirii principale din cadrul universității. Acesta este observat de către paznic, care acționează butonul de alarmare și anunță șeful serviciului de pompieri. Până la sosirea forțelor profesioniste, intervenția este condusă de către formația de pompieri, ajutată de grupa de intervenție a UMF, care va realiza prima intervenție folosind stingătoarele din dotare și hidranții interiori. În urma evacuării se constată că lipsesc 20 de studenți.

 

Scopul principal al exercițiului este verificarea capacității de reacție a componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență pentru conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu și de verificare a modului de punere în practică a Planului Roșu la nivelul județului.

 

Pe timpul exercițiului se urmăresc perfecționarea deprinderilor personalului de intervenție, dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice, creșterea capacității operaționale a structurilor implicate și verificarea viabilității Planului Roșu.

 

Pentru rezolvarea situaţiei, specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş se vor deplasa cu forțe și mijloace specifice acestui tip de intervenție.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Mureş

(foto: arhivă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*