Fundația Principesa Margareta a României parteneriat cu Fundația Comunitară Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Începând cu luna mai a.c., Fundația Principesa Margareta a României a încheiat un parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia- Filiala Reghin și Fundația Comunitară Mureș pentru a realiza proiectul “Centrul Comunitar Generații”.

Cele 3 organizații vor munci împreună pentru un program pilot în Reghin care dorește să aducă împreună 2 generații: copii din centrul de zi, participanți la programul after-school, și voluntari vârstnici. Proiectul se axează pe activități educative propuse și conduse de cei 11 voluntari vârstnici, dar și jocuri, activități non-formale, excursii și multe altele.

Proiectul pilot are ca beneficiari 25 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani proveniți din medii de risc, care sunt înscriși la centrul de zi de la Asezământul Social Casa Maria 1, Reghin. Fundația Principesa Margareta a României a oferit un grant de 4000 Euro pentru desfășurarea proiectului, iar Fundația Comunitară are responsabilitatea de a mobiliza încă 4000 Euro din comunitate pentru a acoperi cheltuielile programului până la finalul anului 2016.

Principiul intergenerațional propus de Fundația Principesa Margareta a României ajută centrele sociale de tip after-school să devină micro-comunități  care implică copii, tineri și vârstnici pentru a rezolva diverse probleme sociale. Până acum acest model a fost preluat de către 9 organizații din țară (Centrul de zi Sf. Stelian al Fundatiei Bucuria Ajutorului – Urlați, Centrul de zi al Fundatiei Buckner – Târnăveni, Centrul de zi pentru copii ce provin  din familii aflate in dificultate – Valea Crisului, Centrul de zi Sf. Nicolae al Asociatiei Filantropice Crestin Ortodoxe Alba Iulia, Centrul de zi pentru copii ce provin din familii aflate in dificultate al Asociatiei Caritas – Sfântu Gheorghe, Centrul multifunctional de servicii sociale “Speranța” al Asociației Filantropice Crestin Ortodoxe Sf. Vasile cel Mare Galați, Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon  al Asociației Multifuncționale Filantropice Sf. Spiridon Galați, Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate al Fundației Bunul Samaritean – Nicorești, Centrul de zi „La vale” al Fundației Cuvânt Întrupat Galați).

Implicarea comunității locale este foarte importantă pentru succesul proiectului astfel că primul sponsor este Asociația Casa Educației Reghin, care devine partenerul local al proiectului oferind un sprijin financiar de 1000 Euro pentru ediția pilot.

Ștefan Molnar

coordonator fundraising, Fundația Comunitară Mureș, stefanmolnar@fcmures.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*